• Головна
  • Львів'яни зіграють у швидкісний бадмінтон
08:50, 26 травня 2012 р.

Львів'яни зіграють у швидкісний бадмінтон

26 травня, вдруге у Львові на території спорткомплексу «Динамо» (вул. Зелена, 59) відбудеться відкритий Турнір зі швидкісного бадмінтону. Початок змагань о 10.00 год. Про це повідомили в прес-службі Львівської міськради.

Швидкісний бадмінтон (speedbadminton) — це новий вид спорту, який прийшов до нас з Німеччини, де знуджені спортсмени почали із захопленням ганяти обважнілий волан без використання сітки. Ідея удосконалення звичайного легкого волану належить Білу Брендсу, якому «забракло адреналіну під час занять ракетковими видами спорту».

«Травневий турнір є відкритим заходом. Ви можете випробувати себе у цьому спорті, а також випробувати свої навики у спортивній боротьбі, як з початківцями, так і з досвідченими спортсменами. Ми запрошуємо всіх активних людей до участі у змаганнях. Для участі у турнірі не потрібно особливої фізичної підготовки. Ми забезпечимо вас необхідним інвентарем, вам залишиться лише отримувати задоволення від нової гри», — розповідає організатор турніру Назар Крисай.

Довідка

Швидкісний бадмінтон (speedbadminton) – це новий вид спорту, який прийшов до нас з Німеччини, де знуджені спортсмени почали із захопленням ганяти обважнілий волан без використання сітки. Ідея удосконалення звичайного легкого волану належить Білу Брендсу, якому «забракло адреналіну під час занять ракетковими видами спорту». Із 2002 року волан може літати із швидкістю до 290км/год!

До України швидкісний бадмінтон завітав 10 липня 2010 року - Перший відкритий любительський відбувся у м. Ужгороді. За два роки географія українського спід- бадмінтону значно розширилася. Клуби швидкісного бадмінтону активно діють уже в семи містах України (Донецьк, Ізмаїл, Сімферополь, Дніпропетровськ, Ужгород, Львів, Київ). У Львові швидкісний бадмінтон був представлений вперше 16 травня минулого року.

На що це подібне – більше на бадмінтон чи на великий теніс? Фізичні навантаження більше подібні до тенісних, а спорядження. Спеціальні грушеподібної форми ракетки є меншими за тенісні, але важчі, аніж бадмінтонні. Завдяки збільшеній вазі та зменшеній обтічності їх можна запустити аж на 26 метрів, а літають по більш точній траєкторії.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
0,0
Оцініть першим
Авторизируйтесь, чтобы оценить
Авторизируйтесь, чтобы оценить

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,74
39,86
EUR
42,76
42,90
PLN
9,85
9,93
Оголошення
live comments feed...