• Головна
  • Депутати просять міліцію перевірити використання коштів на будівництво «Арена-Львів»
11:20, 15 травня 2012 р.

Депутати просять міліцію перевірити використання коштів на будівництво «Арена-Львів»

Фракція ВО «Свобода» у Львівській обласній раді звертається до прокурора Львівської області, начальника ГУ МВС у Львівській області, начальника СБУ у Львівській області з проханням перевірити факти нецільового використання коштів на будівництво стадіону «Арена-Львів». Про це заявив на сесії Львівської обласної ради депутат від ВО «Свобода» Олексій Балицький (фото).

«У 2008 році для будівництва стадіону Львівська міська рада взяла кредит на 200 млн. грн. – йдеться в заяві. - З цих коштів 96 млн. грн. витрачено на будівництво стадіону. Окрім цього, майже 30 млн. грн. витрачено на облаштування інфраструктури навколо стадіону. Загалом 110 млн. кредиту місто спромоглося повернути.

Таким чином, на сьогодні борг міськради залишається на рівні 90 мільйонів гривень. Щороку за ці кошти місто сплачує 20% річних, що становить 18 млн. гривень.

Зводити стадіон у Львові повинна була компанія «Альпіна», яку міський голова Андрій Садовий представляв як головного будівничого. В результаті компанія виявилася лише проектантом, якій переказали майже 40 млн. грн, (що еквівалентно 5 млн. доларів) за нібито виконання робіт. Втім, проект громаді так і не представили, а стадіон почала зводити інша компанія.

Львів’янам і досі не зрозуміло, за що ж «Альпіні» перераховано кошти? До сьогодні відкритим є питання, яка частка належить територіальній громаді м. Львова у новозбудованому стадіоні, адже його вклад у будівництво стадіону - це величезний кредит, до якого ще й додаються 20% річних (18 млн. грн.) та безкоштовно виділені понад 25 га землі громади міста».

Депутати облради просять правоохоронні органи перевірити викладені факти; провести розслідування щодо використання коштів; встановити частку територіальної громади м. Львова у володінні стадіоном «Арена-Львів» (на перетині вулиць Стрийської та Кільцевої); надати інформацію про збитки, завдані міському бюджету.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
41,25
41,35
EUR
45,60
45,69
PLN
10,60
10,66
Оголошення
live comments feed...