• Головна
  • Укртелеком розпочав технічну модернізацію мережі у Львові
Новини компаній
22:21, 18 листопада 2016 р.

Укртелеком розпочав технічну модернізацію мережі у Львові

Новини компаній

Найбільший оператор фіксованого зв'язку в Україні та лідер серед провайдерів інтернету -  Укртелеком розпочав у Львові технічну модернізацію мережі, в яку буде інвестовано 400 млн гривень.

Про це у коментарі 032.ua розповів Михайло Шуранов, директор департаменту корпоративних комунікацій  Укртелекому.

За його словами, модернізація триватиме впродовж кількох років і у Львові вона розпочинається з таких районів, як Майорівка, Новий Львів та центру. Далі модернізація охопить і інші райони міста.

ukrtelecom-presentation-Lviv_1166_HBR_LUFA-012 Full size

ukrtelecom-presentation-Lviv_1166_HBR_LUFA-012 Full size

Перші зміни можна буде побачити уже наприкінці цього року

“Це тривалий процес, оскільки потребує встановлення нового обладнання. Роботи уже почались і триватимуть до кінця 2017 - початку 2018 року. Модернізація не відбуватиметься у всіх районах одночасно, а буде проходити крок за кроком. Перші зміни можна буде побачити уже наприкінці цього року і на початку наступного», - говорить Михайло Шуранов.

В рамках модернізації  замість 36 застарілих АТС у Львові встановлять нове обладнання - активні шафи. Одна шафа зможе обслуговувати 2 тис. абонентів в радіусі 500 метрів від неї, а 10 таких компактних шаф замінять обладнання, яке наразі розташовано у двоповерховому або трьохповерховому будинку.

Окрім встановлення спеціальних активних шаф, у місті також замінять магістральний мідний кабель на оптичний.  

у Львові буде  понад 700 кілометрів оптичного кабелю

"Зараз більшість нашого зв'язку відбувається за магістральною лінією кабелю – це товстий мідний кабель, який є дуже привабливим для злодіїв. Вони крадуть його, щоб здати на металобрухт. Під час модернізації ми зменшимо частку мідного кабелю та замінимо його на оптичний. Плануємо, що у Львові буде  понад 700 кілометрів оптичного кабелю і ми створимо фактично 500 точок доступу до оптичної мережі, які потім можна буде використовувати для проектів “розумного міста”. Модернізація буде корисною для громади, - зазначив  Михайло Шуранов.

Зараз у Львові є 160 тис абонентів Укртелекому, які користуються телефонією. Приблизно 35 тис. з них ще користується доступом в інтернет і до 2 тис. користуються інтерактивним телебаченням.

Втім, в Укртелекомі переконані, що після модернізації мережі, яка охопить біля 230 тис. домогосподарств, люди зможуть користуватись їхніми послугами комплексно. Також,  модернізація в жодному випадку не стане причиною підняття тарифів.

Окрім цього для клієнтів Укртелекому модернізація не становитиме жодних проблем, адже під час зміни обладнання всі абоненти будуть перенесені на нову мережу без жодних незручностей для них. Зокрема, нікому із абонентів не треба буде йти в компанію, міняти модеми, телефон. Абонент просто отримає сповіщення, що на короткий період часу – 3-4 години його послуги не працюватимуть і після цього вони запрацюють на новому обладнанні з новою якістю та швидкістю.  

Завдяки модернізації користувачі отримають інтернет на значно вищій швидкості. Якщо сьогодні середня швидкість Укртелекому у Львові становить 11 Мбіт/c, то замість них після модернізації користувачі  Укртелекому отримають 20 Мбіт/c за існуючою технологією ADSL. При цьому перехід буде безкоштовний і користувачам нічого не треба буде робити. Для прикладу, середня швидкість інтернету в Європі – лише 14 Мбіт/с.

ukrtelecom-presentation-Lviv_1372_HBR_LUFA-059 Full size

ukrtelecom-presentation-Lviv_1372_HBR_LUFA-059 Full size

Якщо ж користувач захоче отримати 50 Мukrtelecom-presentation-Lviv_1397_HBR_LUFA-067 Full sizeбіт/c, то йому теж нічого не треба буде робити. Лише замінити модем з ADSL на VDSL, вартість оренди якого символічна – 1 гривня в місяць. Додамо, що швидкість 20-50  Мбіт/с є достатньою для того, щоб користуватися інтернет-сервісами, грати в онлайн-ігри, дивитися ТБ та відео онлайн у якості HD та Ultra HD одночасно на декількох пристроях. А ще після модернізації львів’яни матимуть можливість провести оптичний кабель до квартири чи офісу і отримати доступ до інтернету на швидкості до 1 Гбіт/c.

Зазначимо, що модернізація Укртелекому проходить не лише у Львові, а й у Києві, Дніпрі, Одесі, Запоріжжі та Харкові.

Технічним партнером Укртелекому є компанія Huawei. Також для фінансової підтримки Укртелеком заключив угоду з одним із найбільших китайських банків, що входить у трійку лідерів – China Development Bank.

Компанія уже підписала угоду про те, що банк надає їм 250 млн. доларів на проект модернізації у шести найбільших містах України і у 2016 році Укртелеком вкладе в модернізацію 50 млн доларів з цих інвестицій. Згодом фінансування проекту може бути збільшено до 400 млн доларів.

Наймасштабнішу програму технічної модернізації за всю історію Укртелекому можна також вважати одним із найбільших інвестиційних вкладень в інфраструктуру нашої країни.

 

 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
0,0
Оцініть першим
Авторизируйтесь, чтобы оценить
Авторизируйтесь, чтобы оценить

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,81
39,85
EUR
42,82
42,86
PLN
9,85
9,87
Оголошення
live comments feed...