• Головна
  • У Львові пройде 20-ий ярмарок вакансій – «Тебе шукає робота»
14:16, 10 травня 2012 р.

У Львові пройде 20-ий ярмарок вакансій – «Тебе шукає робота»

У Львові 15 травня пройде ХХ Ярмарок вакансій, який цього року пройде під гаслом «Тебе шукає робота».

Особливістю цьогорічного ярмарку стане ухил на працевлаштування спеціалістів сфери інформаційних технологій. Про це сьогодні під час прес-конференції розповів в.о. голови Львівського обласного центру зайнятості Василь Буртник.

Участь у заході, який центру зайнятості допомагає організовувати Львівська політехніка, візьме близько 90 компаній працедавців. І 20 з них – ІТ-компанії. За словами Василя Буртника, на сьогоднішньому ринку праці є дисбаланс між попитом та пропозицією на фахівців різних сфер. Більшість осіб на Львівщині, які зареєстровані як безробітні - молоді люди до 35 років.

«Більше 50% осіб, які звертаються до центрів зайнятості – це молоді люди віком до 35 років. Як правило це випускники вищих та професійно-технічних навчальних закладів. Таких людей минулого року до центрів зайнятості звернулось 6 тисяч. Як правило це фахівці вишів: економісти, менеджери, маркетологи та інші.

Проблема в тому, що навчальні заклади не відслідковують ситуацію на ринку праці і випускають будь-яких фахівців. Звичайно центр зайнятості як може регулює цю ситуацію. Для цього в нас є маса інструментів: перенавчання, підвищення кваліфікації, профорієнтаційна робота в школах», - розповів в.о. голови Львівського обласного центру зайнятості.

Окрім того, за його словами, минулого року для 1477 працедавців було виділено дотації на створення нових робочих місць. З них 907 дотацій – під створення робочих місць для молоді. Загалом на дотації обласний центр зайнятості витратив 32 млн грн.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,88
39,95
EUR
42,88
42,93
PLN
9,87
9,90
Оголошення
live comments feed...