• Головна
  • ТОП-10 найцікавіших фактів про проект “Трамвай на Сихів”
все, що ви хотіли знати
11:05, 17 листопада 2016 р.

ТОП-10 найцікавіших фактів про проект “Трамвай на Сихів”

все, що ви хотіли знати

На Сихові почали курсувати трамваї. Напередодні урочистого відкриття трамвайної колії, 032.ua поспілкувався із головним інженером компанії "Онур" Олександром Добоні, речником ЛКП “Львівелектротрансом ” Антоном Лягушкіним та директором “Львівавтодору” Олегом Березою і підготував для вас ТОП-10 найцікавіших фактів про проект “Трамвай на Сихів”.

1. Трамвайному маршруту на Сихів присвоїли №8. Спершу трамваї за маршрутом №8 курсуватимуть від площі Соборної до кінотеатру Довженка, а уже з наступного року до вулиці Вернадського.

2.Інтервал руху маршруту №8 «пл. Соборна – к-тр. ім. О. Довженка» складатиме 5-6 хв. Але можливо, трамваї курсуватимуть і кожні 4 хвилини.

3.Трамваї на Сихові курсуватимуть цілодобово. Зараз тривають переговори з приводу того, щоб трамваї за маршрутом №8 курсували цілодобово. Зокрема, цю ідею активно обговорюють спеціалісти міської ради, втім скоріш за все, якщо трамвай курсуватиме цілодобово, то вартість квитка вночі буде більшою, оскільки у цей час набагато менший пасажиропотік.  Наразі трамваї курсуватимуть із шостої ранку і до опівночі.

4.Зупинки. Всього на трамвайній лінії з площі Соборної до вул. Вернадського має понад 20 зупинок. Трамваї №8 зупинятимуться на пл. Соборній, вул. Зеленій, площі І.Франка, біля Польського консульства, на вул. Свінціцького, біля стадіону "Україна", на вул. Угорській, біля "Шувару", біля поліклініки та біля кінотеатру Довженка. Після нового року трамвай буде зупинятись також на вулиці Коломийській, Драгана та його кінцева зупинка буде на вул. Вернадського.  До речі, усі зупинки від стадіону "Україна" є адаптовані для людей із особливими потребами.

5. Уже наступного року на зупинках з'являться електронні табло, які інформуватимуть пасажирів про час прибуття трамвая.

6. Завдяки новій трамвайній колії з Сихова до центру можна буде комфортно дістатися за 25-30 хв.

7. З 17 листопада на лінію виїжджає 10 трамвайних вагонів. Після того, як трамвайну колію буде продовжено до вул. Вернадського на маршруті курсуватиме 13 трамваїв. Курсуватимуть, як трамваї "Електрон", так і "Татра".

8.Тендер на виконання робіт з прокладання трамвайної колії на Сихів виграла компанія «ONUR» (Туреччина). Технічний нагляд за ремонтними роботами здійснює французька компанія «Еджіс Інтернешнл».

9.  Трамвайну колію на Сихів розпочали будувати ще у липні 2014 року і, згідно з планами, будівництво мало б тривати 8 місяців.

10. Трамвайний маршрут на Сихів можуть продовжити до Залізничного вокзалу. Це питання розглядатимуть після того, коли на вулиці Київській і прилеглих вулицях закінчать ремонті роботи. Адже якщо трамвай курсуватиме до Залізничного вокалу то через вулицю Вітовського.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Львів #новини #032ua
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,36
39,43
EUR
42,87
43,00
PLN
9,91
9,95
Оголошення
live comments feed...