• Головна
  • З переходом на літній час, частішають випадки самогубств
19:00, 24 березня 2012 р.

З переходом на літній час, частішають випадки самогубств

В ніч на 25 березня вся країна переводить годинникові стрілки на одну годину вперед. Нагадаємо, в лютому Кабінет міністрів України прийняв рішення, згідно якого годинник переводитиметься ще двічі (на літній та зимовий час). Однак спеціалісти запевняють, що такі дії є стресом для організму.

Виявляється, що у Японії, Китаї, Південній Кореї та ще в декількох країнах, годинники переводять з релігійних причин. Вважається, що «бавитися з часом» влада не має повноважень, лише вищі сили.

Цікаво, що від переводу годинників відмовляються у межах однієї країни. Так в США від цієї процедури вже відмовились штати Арізона, Гаваї, штат Індіана та Пуерто-Ріко, Віргінські острови також не підтримали акцію.

Зміна часу відбувається, аби якомога раціональніше використати денне освітлення. Однак дослідники довели, що чиста економія енергії під час переводу годинника складає лише 0,5%. Однак в дійсності цей показник скорочується на 2,5%: зранку взимку, коли прохолодно та темно, доводиться залучати додаткові електричні прилади, а ввечері літом через спеку — вмикати кондиціонери.

Є ще інша сторона медалі. Виявляється, коли переводять годинник літом, на 11% збільшується кількість викликів «швидкої», а самогубства збільшуються на 60%. Такі зміни торкаються світ в перші дні після процедури.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
40,00
40,15
EUR
43,02
43,12
PLN
9,89
9,92
Оголошення
live comments feed...