• Головна
  • Перевірено на собі: чи варто на зупинці у Львові чекати нічний автобус
проект від 032.ua
22:13, 2 липня 2016 р.

Перевірено на собі: чи варто на зупинці у Львові чекати нічний автобус

проект від 032.ua

Журналістка 032.ua перевірила на собі чи варто на зупинці у Львові чекати нічний автобус, чи краще одразу викликати таксі.

1 липня минулого року у Львові з'явилися нічні маршрутки. Провівши опитування на нашому сайті, ми з'ясували, що більшість львів'ян ще не їздили в нічному автобусі, то ж вирішили перевірити на собі, як працює минулорічна ініціатива Львівської міськради з приводу нічних автобусів. Для цього у четвер, 30 червня, наш журналіст вийшла з дому ввечері і пішла до Залізничного вокзалу, звідки вночі відправляються усі нічні автобуси. І ось що вона розповіла про свій експеремент:

"Відповідно до графіку усі нічні автобуси відправляють із зупинки на площі Двірцевій, що біля Залізничного вокзалу о 23:40 або о 23:45. Прийшовши на зупинку, я побачила сім автобусів. Впізнати нічні маршрутки можна за відповідним номером і літерою "Н".

Перевірено на собі: чи варто на зупинці у Львові чекати нічний автобус, фото-1

Людей на зупинці було небагато. Тим часом водії нічних автобусів про щось спілкувались між собою.

Перевірено на собі: чи варто на зупинці у Львові чекати нічний автобус, фото-2
Перевірено на собі: чи варто на зупинці у Львові чекати нічний автобус, фото-3

Я зайшла в автобус №5Н, який курсує за маршрутом Залізничний Вокзал – 8 лікарня (вул. Дністровська) і вирішила проїхатись із водієм вісім зупинок, які зазначені у його маршруті.

Перевірено на собі: чи варто на зупинці у Львові чекати нічний автобус, фото-4

Насправді автобуси не дотримуються графіку.

Безперечно, це чудово, що у Львові курсують нічні автобуси, але виявляється не усі водії дотримуються графіку. Я прийшла на площу Двірцеву о 23:35. Боялась, що запізнюсь і не встигну, адже особливість нічних автобусів в тому, що вони курсують за графіком і відправляються у конкретну годину і хвилину.

Згідно з графіком мій автобус мав виїхати на маршрут о 23:45, але годинник на моєму телефоні показував 23:49, а водій ще навіть не завів двигун.

Перевірено на собі: чи варто на зупинці у Львові чекати нічний автобус, фото-5

У центр міста водій приїхав відповідно до графіку. Я виходила на зупинці, що на вул. Таджицькій і мене прикро вразило те, що водій приїхав на зупинку на 5 хвилин швидше і одразу поїхав далі. Тобто, львів'яни, які прийшли на зупинку о 0:33, як пише у графіку, і чекали на автобус, уже не зможуть на нього сісти і їм доведеться викликати таксі.

Перевірено на собі: чи варто на зупинці у Львові чекати нічний автобус, фото-6
Перевірено на собі: чи варто на зупинці у Львові чекати нічний автобус, фото-7
Перевірено на собі: чи варто на зупинці у Львові чекати нічний автобус, фото-8

Зупинки.

Згідно з графіком нічний автобус має 10 зупинок, але насправді водій зупиняється на кожній зупинці громадського транспорту.

Перевірено на собі: чи варто на зупинці у Львові чекати нічний автобус, фото-9

Вартість.

Вартість проїзду у нічному автобусі становить 8 гривень. У водія можна навіть попросити квиток і він охоче його видасть.

Перевірено на собі: чи варто на зупинці у Львові чекати нічний автобус, фото-10

До слова, посвідчення на безоплатний проїзд пільговим категорія пасажирів у нічному транспорті не діють. І хоч нічні автобуси вже курсують у нашому місті рік, не всі знають про вартість проїзду. В салоні можна було часто почути, як водій майже на кожній зупинці пояснює пасажирам, що вартість проїзду не 4, а 8 гривень.

В автобусі немає вільного місця.

Коли я зайшла автобус в салоні було всього лише 5 людей, тож можна обрати місце, яке подобається. З кожною зупинкою в автобус заходило все більше людей і уже в центрі не було вільних сидячих місць, а на площі Митній маршрутка була переповнена, як це буває вранці.

Перевірено на собі: чи варто на зупинці у Львові чекати нічний автобус, фото-11
Перевірено на собі: чи варто на зупинці у Львові чекати нічний автобус, фото-12

P.S. Скориставшись нічним автобусом, я можу порадити львів'янам насамперед завантажити собі графік роботи нічних маршруток на мобільний телефон або попросити у його водія та сфотографувати.

Окрім того на зупинки треба приходити орієнтовно на 5-6, а то й на 10 хвилин швидше від часу, який зазначений у графіку, бо пропустите автобус. Лише у такому випадку Вам варто чекати нічний автобус, а не одразу викликати таксі."

До слова графік роботи нічних автобусів Ви можете переглянути ТУТ.

Текст і фото: ІРИНА ТРУШ. 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Львів #новини #032ua
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
40,00
40,15
EUR
43,02
43,12
PLN
9,89
9,92
Оголошення
live comments feed...