• Головна
  • Сьогодні прем’єра історичного документального фільму «Срібна Земля»
11:15, 15 березня 2012 р.

Сьогодні прем’єра історичного документального фільму «Срібна Земля»

У Львові сьогодні відбудеться прес-конференція та прем’єра документального фільму «Срібна Земля. Хроніка Карпатської України 1919–1939».

Новий фільм кіностудії «Invert Pictures» та громадської організації «Західно-Український Центр Історичних Досліджень» – це ґрунтовне дослідження історії Закарпаття періоду 1919–1939 років, підсилене вичерпними розповідями очевидців, маловідомими документами, а також майстерно відзнятими краєвидами та художніми сценами.

Робота над фільмом тривала впродовж 2010–2012 років, загалом понад 15 місяців. Глядачі побачать епічну розповідь про історію розвитку й становлення мальовничого куточку України – Закарпаття.
«Срібна Земля» є новою спробою усвідомлення історичної ролі Закарпаття для України та Центрально-Східної Европи. Багатонаціональний край в минулому неодноразово ставав причиною воєн і геополітичних конфліктів.

Зйомки фільму проводилась у тих самих географічних місцях, про які йдеться в історичних хроніках і розповідях. Незвичний формат документального фільму – це новий досвід для українського документального кіно, який творці нарекли «епічним документальним кіно».

У звуковій палітрі фільму гармонійно поєднані авторська та етнічна музика. Подарунком для глядачів буде музична збірка під назвою «Музика Срібної Землі».

Режисером фільму виступив Тарас Химич, композитор - Любомир Соломченко, звукорежисер - Роман Микульський, науковий консультант - Олександр Пагіря, продюсер - Тарас Чолій.
Фільм продовжує серію документальних стрічок про історію України. Попереднім проектом є фільм «Золотий вересень. Хроніка Галичини 1939–1941» (2010 рік).

Фільм можна буде побачити о 17.00 год. у синій залі «Кінопалацу» на вул. Театральній, 22.

Сьогодні прем’єра історичного документального фільму «Срібна Земля», фото-1
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,74
39,86
EUR
42,76
42,90
PLN
9,85
9,93
Оголошення
live comments feed...