• Головна
  • Перевірено на собі: як стрибнути з парашутом (ФОТО)
проект від 032.ua
23:08, 9 травня 2016 р.

Перевірено на собі: як стрибнути з парашутом (ФОТО)

проект від 032.ua

Ми започатковуємо новий проект на нашому сайті під назвою «Перевірено на собі». І наша перша розповідь буде про те, як двоє працівників 032.ua - Катя та Андрій стрибали з парашутом поблизу Львова.

Вони вирішили перевірили на собі, наскільки це страшно і екстримально стрибати з парашутом і ось, що розповіли:

Ми уже давно хотіли стрибнути з парашутом і вирішили нарешті втілити мрію у життя. Поїхали на аеродром Цунів, де стрибки для новачків проводять щотижня за сприятливої погоди.

Найпростіший спосіб добратися до аеродрому зі Львова  - це сісти на електричку 

Скільки це коштує?

Ціна  першого стрибка коштує 600 грн. Оплата здійснюється безпосередньо на аеродромі у день стрибка.

Як туди доїхати?

Добиратись до аеродрому без власного автомобіля доволі складно, але можливо. Найпростіший спосіб добратися до аеродрому зі Львова  - це сісти на електричку з Приміського вокзалу і вийти на станції «Затока». Далі потрібно йти через поле майже півгодини, а то й годину. Втім, це не проблема, якщо у вас весела компанія. Ми мали чудовий настрій перед стрибком та хвилювались, тому навіть не помітили, як пройшли цей шлях. Прийшовши до місця призначення, ми записались на стрибки та навчання, яке є обов'язковим для всіх, хто стрибає перший раз.

Перевірено на собі: як стрибнути з парашутом (ФОТО), фото-1
Перевірено на собі: як стрибнути з парашутом (ФОТО), фото-2
Перевірено на собі: як стрибнути з парашутом (ФОТО), фото-3
Перевірено на собі: як стрибнути з парашутом (ФОТО), фото-4

А що там ще щось вчать?

Звісно, якщо Ви не пройшли навчання, стрибнути з парашутом ніхто не дозволить. На навчанні досвідчений інструктор розповідає про всі тонкощі першого стрибка та правила безпеки.

Ми підіймались на старенькому "кукурудзяннику".

Далі відбувається практична частина — інструктори вчать приземлятися та керувати парашутом в повітрі. Далі потрібно пройти  формальний медогляд, одягнути парашути та піти до літака.

Було страшно?

Ми підіймались на старенькому "кукурудзяннику". Коли ти вперше в житті летиш — враження просто неймовірні. Особливо, коли літак піднімається на перші 100 метрів у повітря і інструктор відчиняє двері.

На краю літака дають постояти 3 секунди, ти або стрибаєш, або тебе штовхають.

У цей момент розумієш, що шляху назад вже немає - літак виходить на потрібну висоту, на вході стає інструктор. Страшно стає, коли востаннє питають про те, чи ти не передумав стрибати.  Після того, як кажеш, що ні, і тебе і тих, хто теж маєте твердий намір стрибнути прикріпляють спеціальними мотузками, які відкриють стабілізуючий парашут при стрибку.

На краю літака дають постояти 3 секунди, ти або стрибаєш, або тебе штовхають. В цей момент серце б'ється швидше, але часу боятись уже немає.

Перевірено на собі: як стрибнути з парашутом (ФОТО), фото-7
Перевірено на собі: як стрибнути з парашутом (ФОТО), фото-8

Що буде якщо не потягнути кільце з переляку?

Якщо Ви не потягнули за кільце впродовж перших трьох секунд після стрибка, то на Вашому парашуті стоїть таймер, який автоматично відкриє його.

Перевірено на собі: як стрибнути з парашутом (ФОТО), фото-9

Як це, відчувати, що ти летиш?

Час заповільнюється і три секунди вільного падіння видаються десятьма, а то й більше. І, нарешті, ти з полегшенням відчуваєш, як відкривається твій парашут. Дивишся вверх, як вчили, щоб перевірити, чи правильно відкрився купол, а далі - насолоджуєшся плавним спуском і неймовірним краєвидом з неба. Згодом ти наближаєшся до землі і розумієш, що зараз один із найвідповідальніших моментів — це правильно приземлитися. Тут головне згадати усе, що вчили на інструктажі і застосувати практично.

Перевірено на собі: як стрибнути з парашутом (ФОТО), фото-10

А що можна травмуватись?

Так, правильне приземлення вдалося не всім з нашої групи. Чоловік, якому інструктор декілька разів пояснював, як приземлятись правильно, все ж зробив по-своєму і зламав ногу. Його забрала швидка.

А ми, повні нових вражень та енергії пішли на пікнік, насолоджуючись прекрасною погодою і трюками пілотів, які на спортивному літаку раз за разом пролітали у небі.

Записала Ірина Труш

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Львів #новини #032ua
0,0
Оцініть першим
Авторизируйтесь, чтобы оценить
Авторизируйтесь, чтобы оценить

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,80
39,95
EUR
42,75
42,90
PLN
9,84
9,90
Оголошення
live comments feed...