• Головна
  • На Львівщині експерти радять, як розпізнати прихованого кандидата від влади
14:43, 10 лютого 2012 р.

На Львівщині експерти радять, як розпізнати прихованого кандидата від влади

Через бажання кандидатів за будь-яку ціну потрапити в крісло народного депутата, виборцям цього року буде вкрай складно відрізнити хто з кандидатів представляє владу, а хто опозицію, хто, як «колобок» поміняв вже кілька партій, а хто підпадає під вже загальноукраїнське поняття «тушка». Головна порада експертів для виборців – оцінити конкретні справи політиків та його політичну історію.

«На Львівщині, кандидати, які будуть представляти партію влади вже попередньо не зможуть набрати необхідну кількість голосів, оскільки провладна партія не користується в даному регіоні достатньою прихильністю виборців. Однак, це не означає, що влада залишить Львівщину в спокої. Звичайно, ведуться переговори з багатьма людьми, які могли б потенційно співпрацювати з владою і давати належне голосування уже в Верховній Раді. Те, що така людина (провладний кандидат – Ред.) буде на окрузі - це всім відомо і це не потрібно підтверджувати. Єдине - буде складно сказати, які ознаки такого кандидата. Це вже буде залежати від округу, людей, політичної історії кандидата та іншого.

На сьогодні дуже багато людей хочуть бути кандидатами і депутатами. Для цього вони будуть використовувати і шукати якомога більшу підтримку. Якщо вони її не знайдуть в опозиції, то однозначно - шукатимуть у влади», - розповіла виконавчий директор ЛОГО «Комітет виборців України» Оксана Дащаківська.

Водночас, влада та опозиція, визначаючи якого кандидата буде підтримувати, в першу чергу орієнтуватиметься на фінансові можливості кандидата. На думку, О. Дащаківської, вони змушені враховувати факт матеріального ресурсу того чи іншого кандидата: чи готовий він організувати роботу, знайти і оплатити роботу членів виборчої комісії, чи підтримає не лише себе, а й «пропіарить» політичну силу, яку представлятиме. А тому не виключено, що люди, які можуть працювати на владу, можуть бути висунуті і опозицією.

Інший експерт, директор ГО «Інститут досліджень соціального капіталу», кандидат політичних наук Дмитро Виговський також радить виборцям дивитись в першу чергу на реальні кроки та дії кандидатів.
«Дедалі важче стає розпізнати, хто з потенційних кандидатів до якої сили належить чи примкне. Єдина порада для виборців, якщо йдеться про кандидата–мажоритарника, дивитись на його дії, конкретні зроблені справи. Це має бути єдиний критерій», - додав Д. Виговський.

Представники опозиційних політичних партій зазначають, що кандидатами від влади будуть забезпечені люди зі своїм фондом, які вже почали передвиборчу роботу і сподіваються на адмінресурс.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,88
39,95
EUR
42,88
42,93
PLN
9,87
9,90
Оголошення
live comments feed...