• Головна
  • «Львівобленерго» скаржиться на «мисливців» за металом
14:40, 7 лютого 2012 р.

«Львівобленерго» скаржиться на «мисливців» за металом

В Сокальському районі Львівської області злодії намагались розібрати металеві елементи опори високовольтної лінії електропередачі напругою 35кВ «Забузька-Тартаків». На крадіжці зловили двох місцевих мешканців із села Поториця. Про це повідомили у відділі зв’язків із громадськістю ПАТ «Львівобленерго».

На момент затримання зловмисникам вже вдалось демонтувати 19 елементів кріплення металоконструкцій. Слідчим відділенням Сокальського РВ ГУМВСУ щодо затриманих порушено кримінальну справу за ознаками злочину згідно з ст.185 ч.2 Кримінального Кодексу України, яка передбачає до п’яти років позбавлення волі.

Випадок стороннього втручання у роботу «Львівобленерго» завдав збитків товариству на 14,5 тис. грн.

Водночас, у «Львівобленерго» зазначають, що випадки втручання зловмисників у роботу електромереж непоодинокі. Загалом сума завданих збитків від крадіжок металевих елементів опор високовольтних ліній електропередачі на Львівщині за період 2008-2011 роки перевищує 2 млн грн. За фактами крадіжок від ПАТ «Львівобленерго» до правоохоронних органів надійшло більше 30 звернень, в яких крім факту крадіжок наголошувалось на реальній загрозі енергетичній безпеці Львівщини.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
40,00
40,15
EUR
43,02
43,12
PLN
9,89
9,92
Оголошення
live comments feed...