• Головна
  • У Львові відбувся шаховий турнір серед незрячих
11:25, 7 лютого 2012 р.

У Львові відбувся шаховий турнір серед незрячих

В ньому взяли участь 20 осіб. Цими вихідними відбувались змагання в рамках проекту «Доступна Львівщина очима незрячих».

Після семи турнірів виокремився переможець турніру — інвалід I групи по зору, майстер спорту України Іван Яцишин (7/7), друге та третє місця посіли інваліди I групи по зору, кандидати у майстри спорту Ігор Вірщук та Володимир Салевич відповідно.

«Проведення таких турнірів для нас вже стало традицією. Шахові турніри для незрячих ми проводимо приблизно раз у 3 місяці. Цього разу переможцем став Іван Яцишин, друге і третє місце посіли Ігор Вірщук та Володимир Салевич. Четверте місце виборов першорозрядник Владислав Колпаков, що зумів обігнати кандидатів у майстри спорту.

Крім того, щомісяця ми беремо участь у турнірах серед людей із повноцінним зором. Сам я є тренером і 2-3 рази на тиждень ввечері ми проводимо тренування. Також кожен має можливість тренуватися за допомогою шахових програм індивідуально на комп’ютерах. Зокрема, Іван Яцишин, 2-3 рази на місяць бере участь у шахових змаганнях в Інтернеті серед незрячих.

Я вважаю, шахи – найбільш інтелектуальна гра, яка для осіб з вадами зору дозволяє досягати хороших результатів, грати на одному рівні із здоровими учасниками, що сприяє психологічній реабілітації», - розповів голова правління Львівського обласного Фонду соціального захисту і реабілітації сліпих Володимир Дурнєв.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
40,00
40,15
EUR
43,00
43,08
PLN
9,88
9,91
Оголошення
live comments feed...