• Головна
  • Львівська облрада звертатиметься до ЦВК з вимогою захисту прав виборців
17:15, 31 січня 2012 р.

Львівська облрада звертатиметься до ЦВК з вимогою захисту прав виборців

Депутати Львівської облради готують звернення до Центральної виборчої комісії з вимогою забезпечити конституційні права громад Львівської області на їхнє належне представництво у Верховній Раді України. Про це сьогодні під час прес-конференції повідомив депутат ЛОР, представник Народного Руху України Олександр Ганущин.

Йдеться, зокрема, про зменшення кількості виборчих округів у Львівській області.

«Конституція каже, що обласна рада виражає інтереси територіальних громад, отже й будь-які дії щодо ущемлення громади Львівської області шляхом зменшення кількості виборчих округів є предметом тривоги для Львівської обласної ради. Буде також підготовлена заява до Центральної виборчої комісії», - сказав О. Ганущин.

За його словами, правки у державний реєстр виборців можуть вноситися тільки у двох місцях: у Києві і на місцях. Тому, він пообіцяв написати листа до кожного начальника міського та районного відділу з витягом про кримінальну відповідальність, якщо будуть внесені протизаконні правки в цей реєстр.

«Щодо ситуації у Центральній виборчій комісії: ще раз хочу закликати усіх – як представників об’єднаної опозиції, так і представників влади. Якщо справа іде до того, що у Львівщини відбирають округи, то це означає, що відбирають представництво у парламенті. Якщо вони є реальною елітою Львівщини, мали би бути об’єднані. І я сподіваюся, що сьогодні ми всі будемо користуватися здоровим глуздом, а не короткотерміновою політичною доцільністю, яку задають ляльководи із Банкової», - додав О. Ганущин.

Нагадаємо, представники опозиційних партій та експерти занепокоєні ситуацією, що новий закон про вибори до парламенту визначає інший принцип поділу округів. В результаті різних маніпуляцій кількість мажоритарних округів на Львівщині може зменшитись з 12 до 10, а відповідно – зменшується кількість прохідних кандидатів в нардепи.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,74
39,86
EUR
42,76
42,90
PLN
9,85
9,93
Оголошення
live comments feed...