• Головна
  • Як сьогодні у Львові вшановували пам'ять Героїв Небесної Сотні (ФОТО+ВІДЕО)
18:00, 19 лютого 2016 р.

Як сьогодні у Львові вшановували пам'ять Героїв Небесної Сотні (ФОТО+ВІДЕО)

З нагоди вшанування другої річниці Революції Гідності кілька сотень студентів пройшли тихою ходою під назвою “Під щитом Небесної Сотні”.

Про це повідомляє кореспондент 032.ua.

Cтуденти Львівського національного університету імені Івана Франка пройшли пам'ятною ходою від університету до пам'ятника Тарасові Шевченку. У руках вони несли прапори синьо-жовтих та червоно-чорних кольорів, плакат під назвою “Під щитом Небесної Сотні”, а також велику конструкцію у вигляді щита героїв, який складався із маленьких кусочків.

Опісля на площі перед пам'ятником Тарасу Шевченку відбулась поминальна молитва за усіх полеглих героїв. На урочистості був присутній і міський голова Львова Андрій Садовий.

“Два роки тому назад тут були сльози, тут була гордість. Ми оплакували тих, хто загинув, і раділи народженню нової держави. Таке враження, що це було вчора. Тут почався Майдан, звідси ми їхали на Київ. Ми не знали, чим те все закінчиться. Були дні, коли було не просто страшно, а дуже страшно. Але українці – така нація, що в найвідповідальніший момент ми робимо те, чого від нас ніхто не чекає. Ми забуваємо про страх, тривогу і йдемо вперед. Тому що за нами наші діти, наша історія, наші батьки. Тому що це наша земля, в нас немає іншої”, - зазначив мер Львова Андрій Садовий.

 Сьогодні нам всім треба задуматись про те, що ця Небесна сотня і ці кусочки, які утворюють великий щит означають, що ми єдина держава 

У свою чергу, голова студентського уряду ЛНУ імені Івана Франка Роман Яцикович розповів про те, що символізує цьогорічна акція “Під щитом Небесної Сотні”.

“Акція означає те, що ми символізуємо події на Інститутській. Тоді стріляли із дуже великої зброї. Наші воїни, тодішні Герої Небесної сотні захищалися цими дерев'яними щитами із фанери. Вороги стояли із великими, потужними щитами, а наші люди, які намагалися побачити світле життя стояли по іншу барикаду із простими щитами. Це є певний символізм і тому цей кусочок тризуба треба зберігати. Кожен студент повинен пам'ятати ці трагічні події. Сьогодні нам всім треба задуматись про те, що ця Небесна Сотня і ці кусочки, які утворюють великий щит означають, що ми єдина держава ”, - розповів голова студентського уряду львівського університету.

А от що відчували теперішні воїни, які нещодавно повернулись із війни додому? Яка атмосфера панувала у них в душі? Про це нам розповів поранений військовослужбовець із батальйону “Айдар” Ігор.

“Я тут стою і мене аж трусить. Таке враження, що крізь мене ще раз проходять ті страшні події, які стались два роки тому. Це просто жахливо”, - розповів військовий із батальйону “Айдар” Ігор.

На завершення, усі львів'яни разом заспівали гімн України і кожен охочий зміг отримати маленьку конструкцію із щита Небесної Сотні. Зі слів пластуна Єлизавети, цей кусочок щита повинен усім давати розуміння тих трагічних подій, які відбувались два роки тому і, безумовно, пам'ятати про них.

“Цей кусочок тризуба означає, що ніколи не треба забувати своїх героїв. Завжди треба пам'ятати про ті події, які відбувалися. Передавати їхню історію від покоління до покоління. Щоб люди знали, які тоді в Україні були часи і які тоді насправді були герої. Важливо, щоб уявлення у дітей було не таке, як є зараз”, - розповіла пластун Єлизавета”.

Додамо, що сьогодні о 19 год. також відбудеться акція “Свіча пам'яті”. Львів'яни матимуть змогу запалити лампадки вшанувавши пам'ять загиблих героїв Небесної Сотні.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#новини #032ua #Небесна Сотня
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,37
39,41
EUR
42,85
42,90
PLN
9,90
9,92
Оголошення
live comments feed...