• Головна
  • Українські та польські митники підписали низку угод про спрощений перетин кордону
15:30, 24 січня 2012 р.

Українські та польські митники підписали низку угод про спрощений перетин кордону

У Львові відбулась робоча зустріч делегацій митних служб України та Республіки Польща. Після неї було підписано низку угод, що дозволяють спростити та прискорити перетин українсько-польського кордону. Про це сьогодні під час брифінгу повідомив голова Державної митної служби України Ігор Калєтнік.

Зокрема, підписали протокол щодо започаткування пілотного проекту зі здійснення контролю порожніх транспортних засобів з використанням «Fast Way» у міжнародному пункті пропуску для автомобільного сполучення «Краківець-Корчова» в напрямку виїзду з України / в’їзду до Республіки Польща. Це дозволить значно підвищити пропускну спроможність.

Йдеться також про продовження спільної роботи митних служб України та Республіки Польща, спрямовану на прискорення пропуску через державний кордон порожніх транспортних засобів, шляхом виділення для їх переміщення окремих смуг руху та здійснення їх спільного контролю на території однієї з держав.

Наразі спільний контроль на українсько-польському кордоні здійснюється в пунктах пропуску «Смільниця-Кросценко» та «Устилуг-Зосін». Українська сторона пропонує поширити його дію на інші пункти пропуску на українсько-польському кордоні.

«Польща – один зі найважливіших економічних партнерів України. Лише минулого року товарообіг між нашими державами зріс на понад 30 відсотків. Та склав 6 мільярдів доларів. А структура українського експорту та польського імпорту свідчить про те, що ці товари сприяють розвитку внутрішнього виробництва в обох країнах. Цьому безперечно сприяла і ефективна співпраця між митними службами України та Польщі та виконання домовленостей, досягнутих нами під час попередніх робочих зустрічей» – сказав Ігор Калєтнік.

Учасники зустрічі підкреслили, що перший досвід ефективних митних процедур був на території Львівщини. І наразі це один плацдармів, де проходить випробування усіх нових підходів у роботі митних відомств України та Польщі.

Голова Держмитслужби зазначив, що успішно діє обмін попередньою інформацією. Тобто українська чи польська сторона отримує інформацію про транспортний засіб та його вантаж ще до фактичного перетину ним кордону. Це дає обом сторонам можливість ефективніше протистояти митним правопорушенням. Водночас система раннього попередження запобігає утворенню черг на кордоні.

Зустріч проходила на чолі з Головою Державної митної служби України Ігорем Калєтніком та заступником Міністра фінансів – Генеральним директором Митної служби Республіки Польща Яцеком Капіцею.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,89
39,95
EUR
42,93
43,00
PLN
9,87
9,97
Оголошення
live comments feed...