• Головна
  • Система «112» ще не рятує, але вже працює. Відкрився сайт служби порятунку
13:20, 16 січня 2012 р.

Система «112» ще не рятує, але вже працює. Відкрився сайт служби порятунку

Відкрився сайт системи порятунку 112. Зараз на ньмоу можна узнавати про останні новини щодо запровадження системи в Україні, і у першу чергу у Львові, Донецьку, Харкові та Києві.

Про це повідомляє прес-служба Кабміну.

На сайті повідомляється про результати мінарожного візиту до США. До речі, вже точно відомо, що Американські урядові структури і провідні компанії, які працюють у сфері запобігання і управління надзвичайними ситуаціями, будуть залучатися до створення в Україні системи екстрених телефонних викликів за єдиним номером 112, повідомляє керівник МНС Віктор Балога за підсумками тижневого офіційного візиту міжвідомчої делегації до США.

Члени української делегації, до якої входили представники МВС, Міністерства охорони здоров'я, Державної авіаційної адміністрації, фахівці з авіабезпеки великих аеропортів зійшлися на думці про необхідність єдиного підпорядкування майбутньої системи «112». Приклад США наочно засвідчив, що така система може бути ефективною тільки тоді, коли знаходитиметься «під одним дахом».

За словами В.Балоги, проведено докладні консультації про можливість залучення урядових організацій США і компаній-виробників до побудови системи «112». Значну увагу було приділено вивченню досвіду запобігання надзвичайним ситуаціям при масовому скупченні людей та процедур безпеки в аеропортах, що особливо актуально під час проведення в Україні матчів європейської футбольної першості 2012 року.

У своєму виступі на цій зустрічі В.Балога зазначив: «Цілком закономірно, що у цьому питанні американські компанії тримають першість. Адже технології реагування на надзвичайні ситуації в Америці розвивалися з середини минулого століття, коли вперше було впроваджено прототип системи «911», яка й донині забезпечує безпеку американців».

За словами урядовця, одержані результати візиту міжурядової делегації до США є вельми змістовними, що дозволяє упритул підійти до початку робіт зі створення системи «112». Агентство США з розвитку і торгівлі вже визначило компанію, яка за кошти американського бюджету розробить техніко-економічне обґрунтування цього масштабного проекту. «Підсумки проведених у США переговорів доводять, що американці дуже активно змагатимуться за право брати участь у розгортанні мережі «112» в Україні як в організаційному, так і в технологічному аспектах», - сказав В.Балога.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,78
39,84
EUR
42,78
42,83
PLN
9,86
9,88
Оголошення
live comments feed...