суботня розмова
22:17, 2 січня 2016 р.

15 причин пишатися Львовом

суботня розмова

Мабуть, кожен скаже, що 2015 рік був складним не лише для України,а й для нашого міста. Втім  у 2015 у нас з'явилось ще 15 причин пишатись тим, що ми живемо у Львові і називаємо себе львів'янами.

 

Причина №1

Львів став містом літератури ЮНЕСКО. Уже незабаром наше місто стоятиме поруч із Прагою, Барселоною, Рейк'явіком та низкою інших міст літератури. Офіційний титул ми отримали у грудні 2015-го.

Причина №2.

Львів – перше місто в Україні, де запрацював «Особистий кабінет мешканця». Це сталося у червні 2015-го. За допомогою цього порталу львів’яни можуть через інтернет замовляти копії ухвал міськради та видачу низки довідок. Сьогодні електронний сервіс пропонує майже 30 послуг.

Причина №3. 
Бюджет Львова став відкритим для мешканців міста. Тепер львів’яни можуть ознайомлюватись із доходами та видатками у формі інтерактивних інфографік.

Причина № 4

У Львові з'явилося ще більше екологічного транспорту. Так, у 2015 році ми купили чотири низькопідлогові тролейбуси «Електрон»  та один  електробус. В чому унікальність електробуса, який курсуватиме у Львові читайте ТУТ

15 причин пишатися Львовом (фото) - фото 1

15 причин пишатися Львовом (фото) - фото 1

джерело фото: stezhkamu.com

Причина №5

Ми не забуваємо про історію. Так, у 2015 році у Львові, між вул. Чорновола та Джерельною, почали споруджувати Музей тоталітарних режимів, який складатиметься із чотирьох частин: «Аванзони», «Алеї тоталітаризму», «Пересильної тюрми №25» та автостоянки.

Причина №6.

У Львові з'явилися нічні автобуси. Сім маршрутів і сьогодні з'єднують центр Львова та залізничний вокзал із спальними районами. За п'ять місяців роботи ними скористалось майже 45 тисяч пасажирів.

Причина № 7

Львів став першим містом, у якому з'явився швидкісний Інтернет третього покоління – 3G.

Причина № 8

Впродовж 2015 року ми побудувати дуже багато велодоріжок. Зокрема, вони з’явилися  на вул. Стуса, пр. Чорновола, вул. Шевченка, а також на вул. Листопадового Чину, просп. Свободи і пл. Міцкевича. Сьогодні у Львові налічується 500 велопарковок.

Причина №9

Львів активно почав розвивати шаховий спорт. Так, у квіті 2015 року наша львів'янка, Марія Музичук перемогла та отримала звання чемпіонки світу з шахів серед жінок, а Львів в свою чергу отримав можливість приймати фінал жіночого шахового чемпіонату світу у 2016 році. Окрім цього, у школах міста розпочали свою роботу шахові гуртки. Загальна вартість реалізації цього проекту на 2015-2016 рр. склала 425 000 грн. Хтозна, можливо, завдяки цій програмі Львів скоро стане шаховою столицею України і завоює ще не одну нагороду.

Причина №10

Наше місто стало другим містом України, у якому запрацювала нова патрульна поліція. 23 серпня понад 400 поліцейських склали присягу та вийшли патрулювати вулиці міста. За кілька місяців роботи, вони підвищили довіру громадян до поліції. А також прославились своїм талантом та добротою. Поліцейські неодноразово рятували безпритульних тварин, яких збивали машини, супроводжували львів'ян, які заблукали, додому та затримували злочинців.

Причина №11

Львів став першим містом України в якому розпочали процес будівництва будинку для учасників АТО. Сьогодні для тих, хто захищав нашу державу, а також їх сімей виділили три земельні ділянки під будівництво багатоповерхівок.

Окрім цього, впродовж 2015-го місто продовжило реалізовувати Комплексну програму підтримки учасників АТО та членів їхніх сімей – мешканців м. Львова. З бюджету виділили майже 18,5 млн гривень.

Причина №12

У Львові створили ID-картки. Ідентифікаційні картки львів’ян вважають найбільш інноваційними і мультифункціональними в Україні. Першими, хто їх отримав стали 10 учасників АТО.


Причина № 13

У Львові з’явилося єдине в Україні реабілітаційне відділення в комунальному медичному закладі.

 

Причина №14

2015 рік був рекордним по продажах електромобілів в Україні, суттєво їх побільшало і у Львові.

З огляду на це у Львові вперше встановили вуличні “заправки” для електромобілів. Дві з них у центрі Львова, на вулиці Січових Стрільців. Ще одну у торговому центрі Кін Крос Леополіс. Усі вони абсолютно безкоштовні.

Причина № 15

Львів’яни ще раз показали наскільки вони відповідальні та ініціативні.

Так, на Санта-Барбарі з’явився "Сквер гідності". Це унікальний проект, який ініціювали мешканці прилеглих будинків, зокрема, "Група 109",  спільно з ГО "Кращий Сихів". Окрім цього тут вперше в Україні облаштували повноцінні маршрути для незрячих, створили велику кількість нових місць для сидіння та висадили дерева.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Львів
0,0
Оцініть першим
Авторизируйтесь, чтобы оценить
Авторизируйтесь, чтобы оценить

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,34
39,38
EUR
42,75
42,90
PLN
9,89
9,91
Оголошення
live comments feed...