• Головна
  • У центрі Львова історичні будинки жахають своїм виглядом (ФОТО)
18:00, 2 грудня 2015 р.

У центрі Львова історичні будинки жахають своїм виглядом (ФОТО)

Львів'яни та гості міста обурені зовнішнім виглядом історичних будівель. Мова йде про пам'ятки архітектури, які розташовані у самісінькому центрі Львова. Перехожих особливо жахає стан фасаду будинків на вулицях Руській та Федорова.

Про це з місця події повідомляє кореспондент 032.ua.

Львів'янка пані Тамара показує, в якому стані перебувають будинки на вулиці Руській та Федорова. Жінка скаржиться, мовляв, місто так занедбало пам'ятки архітектури, що з них аж штукатурка сиплеться. У деяких місцях навіть видніється цегла. На вулиці Федорова шпаринки у будинку ще й заповнені недопалками.

фото: Юлія Касько/032.ua

У мене підвал краще виглядає, ніж ці будинки

"У мене підвал краще виглядає, ніж ці будинки. Чому ж ніхто їх не доводить до ладу? Вже й туристи почали обурюватися, бо ж будівлі знаходяться у самому центрі Львова. Одним словом, потрібно з цим щось робити", – додає пані Тамара.

Тим часом начальник управління охорони історичного середовища ЛМР Лілія Онищенко підтвердила, що у центрі Львова чимало будівель потребують ремонту. Однак, як одразу додала чиновниця, на все не вистачає грошей. Наразі місто доводить до ладу будинок на вулиці Краківській.

У цивілізованому світі місто не ремонтує фасади. Воно лише фінансово підтримує ініціативу мешканців

"У цивілізованому світі місто не ремонтує фасади. Воно лише фінансово підтримує ініціативу мешканців. Однак не завжди люди хочуть долучатися до цього. Тому стараємося поступово ремонтувати будівлі. Усього зразу зробити не можемо", – пояснила Лілія Онищенко.

Чиновниця додала, що якщо мешканці вулиць Федора та Руської звернуться до них, то вони залюбки допоможуть вирішити цю проблему.

фото: Юлія Касько/032.ua

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Львів #032_ua #історичні_будинки #стан #новини
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,83
39,88
EUR
42,79
42,84
PLN
9,86
9,88
Оголошення
live comments feed...