• Головна
  • Мільйони коштів на цільові програми Львівщини використовують неефективно
11:20, 22 грудня 2011 р.

Мільйони коштів на цільові програми Львівщини використовують неефективно

Львівська облдержадміністрація неякісно виконує обласні цільові програми, що фінансуються з обласного бюджету. Окрім того, з бюджету окремо витрачають кошти на роботи, які працівники управлінь мали б виконувати в рамках своїх повноважень. Про це заявила депутат Львівської облради від фракції «Фронт змін» Ганна Костюк.

За її словами, управління та відділи ОДА починають виконувати програми в останні два місці року, щоб використати кошти. Протягом всього року програми не виконуються і не аналізуються.

«Дивує ситуація, що деякі управління пів року погоджують програми, а потім виконують заходи на мільйон і все це в листопаді. Можна констатувати факт, що продовжується практика попередніх років - інформація про виконання програм, перетворилася у формальність. Основним результатом для виконавців і надалі є використання коштів, а не досягнення мети програми», - зазначила Г. Костюк.

Іншою проблемою є ефективність використання коштів. Часто кошти по програмах на певні заходи (державні свята, мистецькі фестивалі), одночасно проводяться різними управліннями і в той же час неузгоджені між собою, що призводить до перевитрат бюджетних коштів.

«Деякі заходи - як то збір інформації, створення презентації у програмі Power Point (яка є програмою рівня учня 6 класу), що входить до безпосередніх посадових обов’язків працівників управлінь, чомусь фінансуються окремо із програм», - говорить депутат.

За її словами, іноді вартість послуг закладена у програмах просто шокує. Зокрема, управління з питань Євро 2012 - розробка буклету становить 48 тис. грн, тобто за 48 сторінок по 1 тис за сторінку без друку. 88 тис. на розробку макетів, 99 тис. грн. використано на збір інформації по міських та сільських населених пунктах, (кошторис №3978) управління Євро 2012.

Цю інформацію можна зібрати через управління статистики або районні адміністрації. І це мали б виконувати працівники управління протягом свого робочого дня.

В загальному на друк із усіх програм назбирується більше двох мільйонів грн.
Окрема "благодатна" стаття витрат – оренда різного роду обладнання та техніки більше 1 млн. 800 тис. грн.
«Таких фактів можна наводити по кожній програмі безліч, про жодну економію коштів не йдеться, складається враження, що управління зацікавленні у придбанні найдорожчих товарів та послуг», - додала Г. Костюк.

Джерело фото: limerickdiocese.org

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,88
39,98
EUR
42,88
43,00
PLN
9,84
9,89
Оголошення
live comments feed...