• Головна
  • Електорат Львівщини найбільше хоче бачити в парламенті Фронт змін та Батьківщину
14:43, 20 грудня 2011 р.

Електорат Львівщини найбільше хоче бачити в парламенті Фронт змін та Батьківщину

Якби вибори до Верховної Ради України відбувалися у грудні 2011 року, то 36% опитаних однозначно взяли б у них участь, ще 37% скоріше взяли б участь. Найбільш мобілізованими є виборці партії Батьківщина, Свобода та КПУ. Про це свідчать результати дослідження, проведеного Соціологічною групою «Рейтинг».

Зокрема, 20,3% опитаних (серед тих, хто взяв би учать у виборах) проголосували б за Батьківщину, 19,4% – за Партію регіонів, 11,3% – за Фронт змін, 8,1% – за Комуністичну партію, 5% – за партію УДАР В.Кличка, 4,4% – за Свободу. Ще 2,3% виборців підтримали б Громадянську позицію, 1,2% – Народну партію, 1% – Нашу Україну.

Інші партії підтримали б 3,5% виборців, не підтримали б жодну з партій («проти всіх») – 9,4%, не визначились з вибором – 14%.
Найбільше у майбутньому парламенті виборці хотіли б бачити Фронт змін (33%), Батьківщину (28%), Партію регіонів (21%), УДАР (21%), Свободу (16%), КПУ (15%) та Громадянську позицію (15%). Решту політичних сил хотіли б бачити у наступному парламенті менше 10% опитаних.

При цьому найбільші шанси подолати 5% бар’єр і потрапити до наступного парламенту, за оцінками опитаних, мають Партія регіонів (56%), Батьківщина (45%), Фронт змін (41%), КПУ (23%), Свобода (17%) і УДАР (14%) – саме ці політичні сили мають наразі найвищу підтримку серед виборців.
Лише 7% опитаних вважають, що шанси на подолання прохідного бар’єру має Громадянська позиція, тоді як хотіли би бачити у наступному парламенті цю партію вдвічі більше опитаних. Шанси Громадянської позиції виборці оцінили гірше навіть, ніж шанси Народної партії, яку хотіли би бачити у наступному парламенті лише 7% опитаних.

Мешканці Західної України найбільше хотіли би бачити у парламенті Батьківщину, Фронт змін та Свободу, Центру і Півночі - Батьківщину, Фронт змін та УДАР, Півдня – Партію регіонів та КПУ, Сходу – Фронт змін та Партію регіонів, Донбасу – Партію регіонів, КПУ та Прогресивну соціалістичну партію.

Окрім власних прихильників, Фронт змін більше інших хочуть бачити у парламенті прихильники Батьківщини та Свободи, Батьківщину – Свободи та Фронту змін, Свободу – Фронту змін, Громадянської позиції та Батьківщини. КПУ більше інших хочуть бачити у парламенті прихильники Партії регіонів, УДАР – Свободи, Фронту змін та Батьківщини, Партію регіонів – комуністи, Громадянську позицію – прихильники Свободи та Фронту змін.
Шанси Партії регіонів на проходження до парламенту найвище оцінюють на Сході, Півночі та Донбасі, Батьківщини – на Півночі та Заході, Фронту змін – на Півночі, Заході та Сході, Свободи – на Заході та Півночі, КПУ – на Сході та Донбасі, УДАРу – лише на Півночі.

Опитування проводилось з 3 по 15 грудня 2011 року серед мешканців усіх областей України. Свою думку висловили дві тисячі респондентів віком від 18 років і старші.

Помилка репрезентативності дослідження (з ймовірністю 0,95): для значень близьких до 50% похибка становить не більше 2,2%, для значень близьких до 30% - не більше 2%, для значень близьких до 10% - не більше 1,3%, для значень близьких до 5% - не більше 1%.

Джерело фото: newzz.in.ua

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
0,0
Оцініть першим
Авторизируйтесь, чтобы оценить
Авторизируйтесь, чтобы оценить

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,34
39,37
EUR
42,77
42,85
PLN
9,89
9,91
Оголошення
live comments feed...