• Головна
  • Львівська облрада вимагає «обрубати» ще одну ініціативу міністра Табачника
11:23, 20 грудня 2011 р.

Львівська облрада вимагає «обрубати» ще одну ініціативу міністра Табачника

Депутати Львівської облради вимагають не допустити до розгляду ВР проект Закону «Про внесення змін до Закону України «Про дошкільну освіту», який розробило Міністерство освіти, науки, молоді та спорту України. Про це сьогодні під час сесії Львівської облради повідомила депутат від фракції ВО «Свобода» Ірина Фаріон.

За її словами, чинний закон запропоновано доповнити нормою про те, що батьки можуть вільно вибирати мову виховання їхньої дитини у дошкільному закладі. А також заплановано, що у разі потреби у дошкільних навчальних закладах можуть створювати окремі групи, де виховання здійснюватиметься іншою мовою, ніж у закладі в цілому.


«Основний припис цього законопроекту «вільний вибір мови виховання» виразно асоціюється з добровільно-примусовим правом відмовлятися від вивчення української мови. Насправді цей законопроект має демонстративне антиукраїнське спрямування з хибним констатуванням багатонаціональности нашої держави, де насправді проживає абсолютна більшість українців – 77.8%», - заявила І. Фаріон.


На її думку, такий законопроект – закономірне явище в умовах повернення України до колоніальної моделі розвитку у системі виховання та освіти. «Теперішній міністр освіти, науки, молоді та спорту, як відсортований продукт радянського менталітету, не здатний мислити вільно. Раби породжують лише рабські закони», - додала депутат.

Джерело фото: edinaya-odessa.org

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,67
39,76
EUR
42,58
42,68
PLN
9,86
9,91
Оголошення
live comments feed...