• Головна
  • Влада виділила на ремонт Золочівського замку втричі менше коштів
12:14, 18 грудня 2011 р.

Влада виділила на ремонт Золочівського замку втричі менше коштів

На першочергові заходи для врятування в’їзної вежі Золочівського замку в бюджеті Львівської області передбачено 250 тисяч гривень.

Про це Тижню повідомив начальник управління охорони культурної спадщини облдержадміністрації Василь Івановський.

«З метою виконання у 2011 році першочергових реставраційних, аварійно-відновлювальних робіт надбрамного корпусу пам’ятки архітектури національного значення замку XVII ст. (ох.№381) у Золочеві Львівської області в обласному бюджеті передбачено виділити кошти в розмірі 250 тисяч грн та 300 тисяч грн - спонсорська допомога», - йдеться в повідомленні.

При цьому зазначається, що для повного завершення у 2012 році реставраційних робіт у Золочівському замку необхідно передбачити 2 млн 536,207 тисяч грн.

Така сума визначена, згідно з проектно-кошторисною документацією на реставраційні роботи надбрамного корпусу Золочівського замку, яка була виготовлена у 2010 році ДП УРСНР інститутом «Укрзахідпроектреставрація» за кошти обласного бюджету.

Нагадаємо, ще наприкінці літа в одній із веж Золочівського замку обвалився дах. Це сталося внаслідок буревію, який пронісся над регіоном  і спричинив руйнування опорної конструкції даху.

Щоб врятувати пам’ятку влада Львівщини просила виділили кошти на ремонт даху до настання морозів. Тоді ще губернатор області Михайло Цимбалюк заявляв, що на ремонт даху просять виділити до кінця року 1,5 млн грн. А наступного року намагатимуться відреставрувати весь комплекс.

У свою чергу директор Львівської галереї мистецтв Борис Возницький зазначав, що загалом на ремонт вежі необхідно понад 3 млн грн.

Наприкінці листопада голова Золочівської райдержадміністрації Ярослав Окрепкий розповів, що влада району, не дочекавшись допомоги від уряду, проводить ремонт Золочівського замку власними силами. На той момент фактично в кредит було зроблено бетонне перекриття і початі роботи по облаштуванню даху вежі замку. За словами Окрепкого, це – понад 200 тисяч гривень.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,37
39,41
EUR
42,85
42,90
PLN
9,90
9,92
Оголошення
live comments feed...