• Головна
  • На Львівщині виникло дві пожежі через коротке замикання в електромережі
16:00, 14 грудня 2011 р.

На Львівщині виникло дві пожежі через коротке замикання в електромережі

У вівторок, 13 грудня, у двох жителів Львівської області горіли житловий будинок та господарська будівля. Про це повідомляє прес-центр ГУ МНСУ у Львівській області.

Повідомлення про пожежу, що трапилася в селищі Дмитрів Радехівського району, надійшло до оперативно-диспетчерської служби ГУ МНС о 11.36 год., згодом ще одна пожежа трапилась в селищі Дмитрів, але вже Пустомитівського району, о 21.32 год. В першому випадку вогонь охопив цегляну господарську будівлю, розміром 12 х 4 м, яка належить 58-річній власниці. За словами фахівців, пожежа виникла через коротке замикання електромережі. Полум’я знищило покрівлю на площі 20 м2 та 0,5 тонн соломи, пошкоджено перекриття на площі 3 м2. Вогнеборцям вдалось врятувати два житлових будинки та майно на суму 50 000 грн. Ввечері, того ж дня, пожежа охопила цегляний житловий будинок, розміром 15 х 5 м, який належить 46-річній власниці. Причиною пожежі стало коротке замикання електромережі на горищі будинку. Вогонь знищив речі домашнього вжитку на площі 6 м2, 11 м п. електропроводки, пошкоджено 120 м п. крокви. Не дивлячись на завдані збитки, пожежникам все ж вдалось врятувати дві будівлі та майно на суму 120 000 грн.

З огляду на такі події, ГУ МНС застерігає громадян та нагадує про основні правила безпеки для того, щоб таких ситуацій ставало якомога менше. Перш за все, треба стежити за тим, щоб електромережа не була перевантажена; заборонено використовувати саморобні електронагрівальні прилади; не можна залишати без нагляду електричні прилади увімкненими; слід утримувати опалення справним, не допускати його перегрівання; не використовувати для розпалу легкозаймисті речовини; не розміщати поблизу нагрівальних елементів печей та приладів опалення горючих предметів, особливо на горищі.

То ж дотримуйтесь основних правил та рекомендацій від фахівців МНС щодо запобігання пожежам через коротке замикання електромережі. Будьте обережні та застерігайте від непоправних вчинків оточуючих Вас людей!

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,81
39,85
EUR
42,82
42,86
PLN
9,85
9,87
Оголошення
live comments feed...