• Головна
  • Старий Львів розчистять від реклами
16:14, 12 грудня 2011 р.

Старий Львів розчистять від реклами

У Львові триває розробка карти-схеми розміщення зовнішньої реклами. Як заявили учасники брифінгу, що відбувся сьогодні у Львові, основна мета - гармонізувати стосунки між рекламодавцями, мешканцями міста та збереженням краси архітектурної спадщини Львова. Адже часто рекламодавці не дотримуються усіх правил розміщення рекламних білбордів та сіті-лайтів, не враховують думку мешканців міста.

За словами начальника відділу міжвідомчих проектів ЛМР Олени Хестанової, є багато прикладів чисельних порушень під час розміщення рекламних щитів, що суперечать вимогам Класифікатора рекламних носіїв. До прикладу, це ті білборди, що затуляють пам'ятники архітектури, або ж їх фундамент не заглиблений у ґрунт. Пані Хестанова підкреслила, що всі білборди повинні мати один стандарт — розмір, висоту розташування. Аби зекономити гроші розповсюджувачів, 18 листопада 2011 року було прийнято рішення призупинити дію Класифікатора до затвердження схем розміщення рекламних засобів.

Натомість головний художник Львова Володимир Сколоздра запевнив, що нова схема дозволить звільнити історичну частину Львова від реклами великого формату. Залишаться лише сіті-лайти. В майбутньому намагатимуться використати ідеї закордонних фахівців. Квінтесенція їх роботи полягає у повному розвантаженні історичної частини міста від великих форматів білбордів. «Ми не маємо чим похвалитися. Ще п'ять років тому винайшли сіті-лайти, що замінили фанерні стенди. Однак далі зрушень немає. За кордоном не новинка влаштовувати конкурси на створення смітників, лавок, ліхтарів, годинників, які водночас використовують як рекламні майданчики та на користь мешканцям. Натомість нашим законодавством заборонено влаштовувати подібні конкурси. Однак у будь-якій сфері лише за допомогою змагань можливий прогрес» - вважає Сколоздра.

 

Директор КП «Адміністративно-технічне управління» Інна Свистун зазначила, що основними стратегічними об'єктами з розробки карти-схеми розміщення зовнішньої реклами є вулиці Люблінська, Виговського, Кульпарківська, Наукова та Стрийська, що безпосередньо керують напрямком до «Арени-Львів».

Старий Львів розчистять від  реклами, фото-1
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,89
39,95
EUR
42,93
43,00
PLN
9,87
9,97
Оголошення
live comments feed...