При самостійній розробці Інтернет-порталу, незалежно від його призначення і групи користувачів, необхідно вибрати систему управління контентом (CMS), інакше її називають движком. Створення сайтів Тернопіль на CMS являє собою спеціальний конструктор для створення сайту або сторінки, це особливо важливо для тих, хто не володіє програмуванням.

вибираємо CMS

Існує величезна кількість безкоштовних і комерційних систем управління контентом. Ми розглянемо кілька з них:

CMS Drupal - один з найпопулярніших безкоштовних движків, за версією рунета. Його основними перевагами є легка установка, найпростіше управління двигуном через адмінку, багатофункціональність, розширення можливостей за рахунок установки додаткових модулів з офіційного сайту. До недоліків Drupal можна віднести його високі вимоги до технічного обладнання. Створення сайтів Тернопіль на базі Drupal потребує віртуального сервера, тому що навіть при невиликій кількості відвідувачів сторінки, він буде створювати велике навантаження. В цілому цей конструктор ідеально підійде щоб створити складний багатокомпонентний сайт: магазин, велику спільноту.

DLE - комерційний конструктор, розроблений російською компанією. Серед переваг можна відзначити швидкість і зручність у використанні. Не вимагає високих технічних параметрів. Розробники навіть передбачили аналіз продуктивності, завдяки якому можна відмовитися від невикористаних функцій, тим самим зменшити навантаження на сервер і вибрати недорогий тариф на хостингу. У даній CMS відсутній автоматична установка модулів, що є недоліком движка. Крім цього розробники постійно практикують редагування файлів, що може сприяти втрат змін за наступного оновлення.

Joomla - ідеальна та безкоштовна для новачка. Просте встановлення з джерела, різноманітність функцій (шаблони, стилі), наявність зручної адміністративної панелі. Підійде для створення корпоративної сторінки або інтернет-магазину.

Будь-який конструктор має свої недоліки і переваги, які будуть проявлятися в залежності від реалізованого інтернет-ресурсу. Важливо заздалегідь поставити цілі і завдання створюваного сайту: визначитися з конфігурацією, кількістю і видом контенту, а вже потім вибрати відповідний движок.