Підлітковий велосипед розрахований на зріст від 130 до 150 см. Як правило, це вік від 9 до 13 років. Основна характеристика даних велосипедів – колеса діаметром 24 дюйми. Додаткові бічні колеса на підліткові велосипеди ставлять дуже рідко. І це вірно. Навіть якщо дитина не навчилася кататися велосипедом до 9 років, не варто затримувати процес. Додаткові колеса – це милиці. Чим швидше від них відмовитеся, тим швидше навчіть дитину кататися велосипедом.

Велосипеди підліткові в широкому асортименті представлені на сайті інтернет-магазину shop.veliki.ua!

Насамперед необхідно уникнути помилки з покупкою велосипеда «на виріст». Звичайно, кожен з батьків хоче, щоб дитина змогла користуватися велосипедом якомога довше. Але ціна помилки – здоров'я вашої дитини. Зстрибуючи з сідла, велосипедист не повинен битися об верхню трубу рами.

На що звертати увагу при виборі підліткового велосипеду?

Підліткові велосипеди, дуже близькі, за конструкцією та характеристиками до дорослих велосипедів. Ви можете вибрати для підлітка велосипед будь-якого типу, від комфортних до спортивних шосейних велосипедів. Велосипеди різних типів котять по-різному. Отже, необхідно визначитися з типом велосипеда, який залежить від стилю їзди.

Найчастіше потрібен універсальний велосипед, на якому і асфальтом і лісом можна кататися. Такий тип велосипеда, як правило, називають гірським, оскільки він має пряме кермо, широкі колеса, набір передач і, в більшості випадків обладнаний амортизаторами.

Є велосипеди обладнані і переднім та заднім амортизатором, такий велосипед називається – двопідвіс. Кататися на ньому м'якше, але вага велосипеда стає більшою. Найбільш легкі моделі не мають амортизаторів, передач та дискових гальм.

Найпопулярніші та універсальні моделі підліткових велосипедів мають весь перерахований набір обладнання. Передня амортизаційна вилка на більш дорогих моделях може мати регулювання жорсткості та блокування. Дискові гальма значно надійніші за ободні, на брудній дорозі. Найбільш ефективні – гідравлічні дискові гальма. Великої кількості передач на підліткових велосипедах не потрібно, але перемикачі, розташовані на кермі, можуть бути двох типів куркові або RevoShift. Куркові вважаються зручнішими.

Якщо ви плануєте перевозити велосипед в автомобілі, то вибирайте велосипеди, у яких переднє колесо кріпиться ексцентриком. Така конструкція значно спростить зняття та встановлення колеса.