Коли потрібно обирати стабілізатор напруги, багато людей ставлять собі питання, який з представлених в магазинах є кращим. При виборі необхідно враховувати безліч факторів, таких як потужність, вхідна напруга, кількість вихідних роз'ємів, захист від навантажень тощо. Стабільне електроживлення є одним із важливих аспектів, які необхідні для безпечної та надійної роботи електронних пристроїв. Саме тому стабілізатори напруги стають все більш популярними на ринку.

ТОП 5 виробників стабілізаторів напруги

Серед підприємств, які займаються виробництвом стабілізаторів напруги, рейтинг 2023 року очолює компанії, що найкращим чином зарекомендували себе як в Україні, так і за її межами. 

  1. Приватне підприємство «Науково – виробнича фірма ЕЛЕКС». Цей виробник працює з 2003 року на ринку України. Виробничі потужності знаходяться в місті Одеса. Це підприємство виробляє такі відомі торгові марки як «Герц», «Ампер», «Гібрид». Підприємство окрім стабілізаторів напруги виготовляє джерела безперебійного електропостачання інверторного типу, дизельні генератори, панелі АВР та керуючу автоматику. 

  2. Приватне виробниче підприємство Електросвіт, з торговою маркою Volter. Підприємство було перевезено з Донецька до безпечних регіонів та відновили свою роботу.

  3. Підприємство Донстаб, яке випускає аналогічну продукцію, але не було вчасно передислоковано та на цей момент має труднощі з виробництвом та випуском нових виробів. 

  4. Науково-виробниче підприємство SinPro випускає стабілізатори під торговою маркою Гарант. Виробляє найкращі стабілізатори напруги для альтернативних джерел енергії. Вся продукція пройшла обов'язкову сертифікацію, яка б підтверджувала її якість.

  5. Науково-виробниче підприємство «Новатех-електро» виготовляє продукцію під ТМ «Legat». Це високоякісні безтрансформаторні стабілізатори, які працюють в широкому діапазоні. 

Кращі стабілізатори напруги

  1. Найкращим стабілізатором напруги для дому по праву визнаний Ампер-Р У 16-1/40 v2.1. Це симисторний стабілізатор, відмінно підійде для дому та забезпечить безпечне використання всіх електроприладів. На сьогодні це кращий баланс ціни та якості, що робить цю модель лідером продажів. 

  2. На другому місці в рейтингу стабілізаторів в Україні після нього є стабілізатор того ж самого виробника - Герц У 36-1-25 V3.0. Ця модель може дуже чутливо вимірює коливання – від 1% від номінальної потужності електромережі. 

  3. Volter СНПТО Smart-7 (32 А), який працює в широкому діапазоні мережі від 130 до 330 Вольт. Має достатню чутливість та працює без шуму, що дає можливість йому працювати як в будинку, так і у квартирі. 

  4. Мережик 16-14 – це силовий модуль, що працює в діапазоні 100-285 В. Може бути використаний для забезпечення безпеки мережі дачного будинку, офісу, квартири. Повністю адаптований для електромережі України. 

  5. Замикає п’ятірку лідерів рейтингу стабілізаторів напруги 2023 - Ампер-Р У 16-1/63 v2.1, в якому використовуються імпортні комплектуючі, який має дуже багато відгуків покупців. 

Така ситуація є на сьогодні, але ринок, як і прогрес не стоять на місті, з’являються нові моделі, виробники.