Основними вимогами, що висуваються до спеціального одягу, є захисні властивості та зручність під час виконання роботи. У виробництві таких виробів використовують як натуральні, так і синтетичні матеріали, але головним критерієм при виборі тканини вважається її міцність, легкість, зносостійкість та довговічність.

Потрібна якісна тканина для спецодягу? У такому разі вам варто відвідати сайт компанії stg.ua та ознакомитися з її пропозицією STG!

Різновиди спецодягу

Весь спеціальний одяг за призначенням можна розділити на дві категорії: корпоративний та захисний. Мета корпоративної уніформи – за допомогою фірмової символіки, поєднання кольорів, певного стилю вказати на належність працівника до тієї чи іншої сфери діяльності. Такий одяг шиють для адміністраторів, офіціантів, стюардес, банківських працівників та представників багатьох інших професій.

Захисний спецодяг оберігає людину від впливу зовнішніх факторів.

Халати та костюми, шапки та захисні пов'язки для медичних працівників повинні виконуватися з легкого матеріалу, який можна часто прати.

Для людей, які працюють у недостатньо освітлених місцях, одяг повинен містити світловідбиваючі елементи.

Спецодяг, що захищає від коливань температур та зовнішніх впливів, повинен відштовхувати бруд та хімічні речовини, оберігати від перегріву та замерзання.

Тканини натурального походження

Матеріали, у складі яких містяться натуральні волокна, мають гарну гігроскопічність і повітропроникність. Вони легко стираються, не накопичують статичну електрику, відмінно підходять для роботи в гарячому приміщенні.

1. Саржа. Щільна, міцна та довговічна тканина, виготовлена з високоякісного бавовняного волокна. Завдяки особливому переплетенню ниток, саржа має високу стійкість до механічних пошкоджень. Секрет плетіння у тому, що волокна непросто з'єднані друг з одним, а перекручені як каната. Щоб ще більше підвищити міцність матерії, до складу входять нитки поліестеру.

2. Бязь. Легкий і міцний матеріал зі 100% бавовни має високу зносостійкість і повітропроникність. Для виготовлення спецодягу застосовують тканини з щільністю не менше 145 г/м². Інакше вироби будуть неміцними та швидко втратить забарвлення. Біла сувора бязь є найкращим варіантом для робочого одягу.

3. Молескін. Бавовняна тканина з ідеально гладкою поверхнею, створеною за рахунок підвищеної щільності волокон. Дрібні частинки, що утворюються в результаті трудової діяльності, стружка, пил, окалина, не затримуються на рівній поверхні.

4. Сукно. Сукно є грубою натуральною тканиною, але для збільшення терміну експлуатації одягу з цього матеріалу прийнято додавати до складу поліамідні волокна. Тканина незамінна для виготовлення спеціального одягу зварювальникам та металургам.