Установка каміна в домі завжди пов’язана із перебудовою приміщення, підготовкою фундаменту, монтажем димоходу. Далі знадобиться технічно обслуговувати обладнання, купляти паливо, стежити за правильністю роботи. Це може бути клопітно і витратно, а в міській квартирі не завжди можливо.

Екокамін на біопаливі — це пристрій для обігріву, якому все це не потрібне. Його просто ставлять у кімнаті, заправляють паливом, умикають і насолоджуються живим яскравим полум'ям. Великий асортимент біокамінів https://kratki.ua/biokamini/ дозволяє вибрати варіант будь-якого розміру, дизайну, потужності та способу установки.

BGLcDRdG2Gc9c_oya6_cYUXVJkElxGQCSXIUsSpKLpcgj-KDygIXSEudX7EcyC_aMG5yaaxP9OfIMKgsk62YZTiaEEKKJ8xMWBYXaGeqLUOMW3v3mV3UNVxHMbeeYa3cABjeVAda

Чому для дому і квартири обирають біокаміни

Улаштування біокаміна просте: сталевий корпус з екраном зі склокераміки, пальник, ємність для палива. У якості палива використовують етанол, який виробляють із рослинної сировини. Вона не шкодить довкіллю і не виділяє шкідливих речовин при згорянні, а кисню спалює, як три свічки. Полум’я каміна на біопаливі яскраве, живе, але при цьому не коптить, не утворюється сажа.

Дизайн біокаміна — перша його перевага. Нескладна конструкція і простота в обслуговуванні дає простір для дизайнерів експериментувати з моделями. Вони компактні, їх легко пересувати і знаходити нове місце розташування.

Існує велика кількість форм, розмірів і способів установки:

  • настінні — вішають за допомогою спеціальних кріплень як картини у вітальнях і спальнях, у кабінетах і залах кафе;
  • напольні підходять для будь-яких приміщень, встановлюють у безпечному місці кімнати;
  • з маленьким паливником — настільні каміни чи на полицю як частина дизайнерського інтер'єру;
  • вбудовані в нішу зонують приміщення, економлять простір і додають світла;
  • окремостоячі острівні каміни, які стають центральним елементом дизайну;
  • варіанти для відкритого простору — для веранд, террас заміського будинку.

Форми також обирають найрізноманітніші: футуристичні, трикутні, прямокутні, чашоподібні, круглі, мінімалістичні у формі куба, класичні з порталом.

Вогонь у них може бути відкритий або закритий прозорим склом. Полум’я в різних моделях розташовано вертикально, горизонтально, його висоту і яскравість регулюють спеціальним пристроєм.

У біопаливних камінах продумано систему безпеки та контролю за пристроєм. Спеціальні датчики моніторять температуру і автоматично вимикають установку в разі перегріву. Є моделі, керувати якими можна за допомогою мобільного застосунку та дистанційного пульту. Якщо камін випадково перевернеться, то вогонь погасне атоматично. Це важливо, якщо у приміщенні є маленькі діти або тварини.

Біокаміни не використовують як основне джерело тепла. Завдяки ним створюють атмосферу особливого вечора. Час роботи залежить від об’єму ємності для палива та потужності пристрою. Літра біоетанолу достатньо на 2—4 години роботи.

onS8B1tgMxT-v4AihKtOolI1YKKHaIr5mgS7Y-fx32nfsjhd7rimQbJ-AoyrTFZ6Q3BEmbVqHx1QK7LY_5WriIpawOAMCIJ2_f1Y011Au_yAfzvD5pSxkrYJAfVRZvz4t_dMJUVy

Особливості біокаміна

У недоліки біокаміна можна зарахувати деякі особливості його роботи та влаштування.

  • Пристрій не обігріє повноцінно приміщення. Він може підняти на два-три градуси температуру в невеликій кімнаті, але як альтернативне джерело тепла його не вийде використовувати.
  • Камін на біопаливі не єксплуатують цілодобово. Треба враховувати кількість етанолу, його якість та вартість.
  • Під час запалювання та гасіння може виникати легкий запах спирту. Цього можна уникнути, якщо використовувати якісне біопаливо та дотримуватись правил техніки безпеки. Рекомендують повністю перекривати засувку, щоб запах залишився в контейнері.
  • Для різних за розміром приміщень вибирають відповідний камін: занадто великий пристрій пересушить повітря, кисню буде недостатньо, відбуватиметься запах етанолу, що позначиться на самопочутті мешканців.

1dHR56PK9SRispT2BfxRKbZTCRMQH7bLEcW0rIbZV0NhPmZ44vNUCum9sF_jVGZ-AVQNieELaI07w3Lx2rEmlt9bjyjLoqiWe3sDyf4QU6NygFlTZj1suKiTs_thbomQxwfLG4WR

Плюси та мінуси біокаміна урівноважуються його універсальністю та простотою експлуатації: підходить для квартири та приватного будинку, легко керується й просто обслуговується. Залишається тільки вивчити правила техніки безпеки та інструкцію до використання приладу — і можна насолоджуватися красою вогню ультрасучасного каміна.