Імітація бруса: що це і як застосовувати

Будівництво житлового будинку з бруса — дорогий процес, тому замінити цей матеріал на імітацію — розумне рішення, яке допоможе заощадити бюджет. Водночас завдяки використанню дощок трапецієподібного профілю будівля перетворюється і виглядає так, ніби її збудували, використовуючи натуральне дерево. Купити фальшбрус в Україні для обшивки житлових будинків ви можете у компанії «УкрЕкоЛіс». Це надійний виробник, який пропонує якісні пиломатеріали за найбільш прийнятними цінами. На сайті https://ukrekoles.com.ua/production/imitacija-brusa/ можна вивчити різні варіанти імітації бруса та обрати відповідний матеріал для оздоблення свого будинку.

Що являє собою фальшбрус

Імітація бруса — один із варіантів вагонки. Тоді як класичну євровагонку відрізняє наявність заглиблень на лицьовій стороні, імітація таку ознаку не має. Лицьова поверхня оброблена набагато ретельніше, дошки імітації відрізняються більшою товщиною та шириною.

Це окрема категорія фасадного матеріалу, який відрізняється збільшеним розміром. Процес з'єднання дощок відбувається способом «шип-паз». Головна відмінність під час монтажу — горизонтальне розташування панелей. Зовні стіни та стелі, обшиті фальшбрусом, виглядають ідентично поверхням, складеним з натурального бруса.

Головні переваги імітації

Імітація бруса: що це і як застосовувати

Фальшбрус має такі переваги:

  • матеріал стійкий до деформації та розтріскування, що з часом відбувається з натуральними дошками;
  • імітація відрізняється низькою вологістю, перешкоджаючи розвитку грибкових захворювань та процесу гниття;
  • завдяки легкій вазі дощок монтажні роботи не вимагають участі великої кількості працівників та виконуються за короткий термін;
  • за допомогою цього матеріалу можна обшити будинки, збудовані з цегли, бетону або піноблоків.

Різновиди, особливості виробництва

Дошки фальшбрусу виготовляються шляхом розпилювання колоди перетином близько 15 см. Панелі мають такі стандартні характеристики:

  • ширина: 140 мм;
  • товщина у центрі: 20–30 мм;
  • довжина: 2–6 метрів.

Готова продукція відрізняється за вартістю, залежно від сорту та того, яка деревина була використана для виробництва панелей. Для виготовлення фальшбрусу зазвичай використовують такі породи дерев:

  • Сосна. Дошки є найбільш поширеним варіантом обшивки. Вони можуть застосовуватися як для зовнішніх оздоблювальних робіт, так і для внутрішніх. Однак варто пам'ятати, що заборонено використовувати імітації бруса, створені з хвойної породи дерев для того, щоб обробити лазню. Коли відбувається процес сильного нагрівання, з деревної текстури виділяється смола, що провокує опіки на шкірі.
  • Модрина. Продукція відрізняється високою якістю та естетичним зовнішнім виглядом. Також дошки сприйнятливі до дії механічних факторів.
  • Дуб, осика, липа. Панелі, які виготовлені з дерев листяних порід, є відмінним матеріалом для того, щоб зробити внутрішнє оздоблення парних приміщень та лазень. Цю деревину відрізняє низька теплопровідність. Навіть за підвищеного температурного режиму дошки не будуть нагріватися, що унеможливлює отримання опіків у разі дотику з панелями.

Дошки фальшбрусу використовуються для різних поверхонь, незалежно від того, з якого матеріалу вони виготовлені.