Експерти української компанії AIR Academy дали свої рецепти успіху юним відеоблогерам - підліткам від 10 до 13 років, які мріють створити свій блог на YouTube і домогтися його популярності. Ось п'ятірка їх головних порад.

Завжди тримай камеру напоготові!

Якщо ти маєш намір знімати влоги, то камеру не можна залишати вдома. Влог - це жанр відеоролика, в якому ти зафіксував, як провів свій день. Відеощоденники популярні, та їх просто знімати. Якщо додати трохи цікавого монтажу і класну обкладинку, то влог збере безліч переглядів. Зручніше знімати влоги з камери потужного смартфона, фронтальна камера якого має не менше 10 Мп, а карта пам'яті - 64 Гб і більше.

Вчися у профі!

Запишись на курси відеоблогеров, щоб дізнатися за кілька уроків інформацію, на збір якої при самостійному пошуку в Мережі знадобиться рік.

"Можна зареєструвати аккаунт, але не знати що робити далі. Можна зняти купу матеріалу на відео, але не мати уявлення, як змонтувати з цього красивий відеоролик. Ще безліч питань вимагають відповідей для підлітка, який вирішив стати ютуб-блогером. І наше завдання - дати ці відповіді, щоб юний блогер швидко засвоїв ази і йшов далі до успіху, до монетизації і заробітку з блогу, "- пояснили викладачі курсу https://academy.air.io/bloggers/basic-teens.

Не зупиняйся!

Якщо ти зробиш перерву на пару тижнів, кожен п'ятий глядач кине стежити твій канал просто тому, що втомився чекати новинку. Відсутність нового ролика місяць витримують тільки дуже великі блогери з лояльною аудиторією, яка неабияк рідшає вже на третьому тижні "творчої посухи". Це не означає, що потрібно знімати і викладати відео три рази на день. Але регулярно, як мінімум раз на тиждень показувати свіжі матеріали блогер просто зобов'язаний.

Не переймайся через хейтерів!

Найуспішніші відеоблогери зізнаються, що спочатку дуже переживали через негатив в коментарях. Одні видаляють їх, таким чином проводячи чистку аккаунта, інші відразу блокують всіх, хто різко висловився на сторінці з відео. Експерти рекомендують банити тих користувачів, хто сіє розбрат і залишає коменти з нецензурною лексикою або образливим змістом, але при цьому залишати ті коментарі, де в прийнятній формі міститься конструктивна критика. Іншими словами, можливо, той, хто критикує тебе, правий і вказує тобі на недоліки, які можна виправити і стати від цього краще.

Читай і відповідай на коментарі!

На ютубі можна публікувати відеоролики і вимкнути можливість коментування для них. Але не варто цього робити, на думку фахівців, зворотній зв'язок дуже важлива як для самого блогера, так і для його глядачів. Блогер може змінювати контент так, щоб його глядачі лишалися задоволені, а користувачі мають можливість цікавого обговорення кожного відео. Тому коментарі - це цінний інструмент зв'язку зі спільнотою, а ще за кількістю і якістю коментів ютуб ранжує твої ролики у внутрішньому пошуку.

Вчися, багато знімай і спілкуйся з аудиторією, і тоді відеоблог буде мати всі шанси на успіх!