В квітні 2018 року ціни на телячу шкіру, вироблену в Україні, наприклад, заводом "Ультра", що в місті Бровари, Київська область, зросли на 2$ майже на всі позиції. Виробник не коментує чому останнім часом майже кожного сезона ціни зростають навіть коли курс доллара слабшає до гривні.

Нашій редакції стало цікаво дізнатись більше інформації щодо даного розвитку подій на вітчизняному ринку шкіртоварів і тому нам вдалось задати декілька запитань керівнику майстерні mureli.com.ua, Святославу Сиваш:

- Святославе, з якою шкірою працюють в Вашій майстерні?

- Ще три роки тому, я ставив собі за ціль підтримувати вітчизняного виробника і купувати шкіру лише українського виробництва. Моя майстерня знаходиться з одного боку міста Київ, а завод, який я тоді обрав як основного постачальника - з іншого боку. Саме в той час активно почали з'являтися нові майстерні і десь через рік було перше зростання цін на шкіру. Зрозуміло що в 2016 майже все ціни зростали тому в цьому я не побачив нічого дивного. Більш того ціна залишалась конкурентною в зрівнянні з іншими аналогами, наприклад, італьянских виробників. Але якщо розглядати тенденцію зростання ціни на шкіру, що виробляють в Україні, нехай на тому ж заводі "Ультра", за останні 3 роки то спостерігається певна тенденція до зростання щосезона.

- Як така ситуація впливає на ціни продукції, яку виробляють, наприклад, в Mureli?

- Я до формування ціни відношусь дуже зважено і за 3 роки ціни змінював лише одного разу, також варто зазначити що сегмент ринку, в якому знаходиться продукція Mureli, вартість шкіри відносно собівартості тогож гаманця десь на рівні 30%, але це лише тому що вся продукція ексклюзивної роботи. Якщо брати інших виробників із шкіри то у них інша ситуація, і уже, наприклад, в собівартості якогось рюкзака шкіра буде належати більше 50%

- Це правда, що італьянська шкіра, аналог, вже дешевше?

- Саме так. На даний момент, я відмовився від стратегії підтримки відчизняного виробника шкіри і вже майже всю шкіру купую від італійських. Мене дивує те, що імпортна шкіра з Італції, аналог нашій, на даний момент точно не гіршої якості, дешевше на 2$ Я знаю точно, що багато інших майстерень також начинають віддавати перевагу імпорту.

- Святославе дякуємо за таку розгорнуту інформацію!

І так, в Україні зростають ціни не лише на сало, а й на шкіру, яка також виробляється на вітчизняних заводах. Так в квітні 2018 року в який раз ціни зросли на 2$