У Львові діти Героїв отримають щорічну грошову допомогу у 50 тисяч гривень

У Львові неповнолітні діти, батьки яких загинули на війні чи отримали важку інвалідність під час війни, отримуватимуть від міста 50 тисяч гривень.

Про це повідомляє Львівська міськрада.

У Львові прийняли нову програму допомоги дітям, батьки яких загинули на війні чи отримали інвалідність 1-ї групи внаслідок поранення, контузії, каліцтва чи недуги, одержаних під час бойових дій. Йдеться про щорічну одноразову допомогу у розмірі 50 тисяч гривень на навчання та оздоровлення дитини. Ця програма – унікальна для України.

«Хочу подякувати всім, хто працював над цією програмою. Майже кожного дня ми прощаємося з Героями, і найскладніше – висловлювати співчуття, особливо дітям, які втратили своїх батьків. Це наш великий біль. Ми сьогодні робимо перший крок, і ми маємо дуже швидко підготувати програми, щоби допомогти усім, кому ми можемо допомогти», - зазначив на пленарному засіданні  мер Львова Андрій Садовий.

Підтримка учасників війни та їх родин – це один з пріоритетів у Львові. Ще з 2016 до 2022 року дітям учасників АТО/ООС, які загинули (пропали безвісти) або померли, та Героїв Небесної Сотні, виплачували матеріальну допомогу до Дня святого Миколая в розмірі 10 тисяч гривень. За цей час допомогу отримали 912 дітей (віком до 18 років або до 23 – якщо навчаються за денною формою у виші). 

Також з 2015 до 2022 року дітям учасників АТО/ООС, постраждалих учасників Революції Гідності та Героїв Небесної Сотні, надавали одноразову матеріальну допомогу на оздоровлення. За цей час такі виплати отримали 3178 дітей захисників (віком до 18 років у розмірах по 3, 4, 6 та 7 тисяч гривень кожній дитині, залежно від категорій). Заявки на ці програми приймав Львівський центр надання послуг учасникам бойових дій, що діє на вулиці Пекарській, 41.

Зазначимо, до початку повномасштабного вторгнення у Львові мешкало близько 7 тисяч учасників війни (АТО/ООС), зараз кількість наших воїнів у рази більша. Львівська міська рада робить усе для того, аби максимально допомагати їм. Це матеріальна підтримка, пільги, лікування, протезування і реабілітація, психологічні та юридичні консультації, адаптація до цивільного життя – через екскурсії, мистецтво та інші активності, підтримка ветеранського бізнесу та різні соціальні програми допомоги.

Читайте також: День прапора у Львові: державний та бойові стяги разом, - ФОТО.