Львівські патрульні своїм авто довезли до лікарні хворого на лейкемію 6-річного хлопчика, - ФОТО

У п'ятницю, з січня, львівські патрульні своїм автомобілем доставили до лікарні хворого на лейкемію 6-річного хлопчика Данила, який не встигав на обстеження.

Про це журналістці 032.ua розповів дідусь хлопчика, львівський волонтер та заступник керівника одного з відділів Головного управління юстиції Львівщини Андрій Рожнятовський. За його словами, його 6-річний онук перебуває на лікуванні у Західноукраїнському спеціалізованому медичному центрі (Чорнобильська лікарня), проте хлопчику було потрібно поїхати у міську дитячу лікарню на вул. Пилипа Орлика, але через затори на дорогах його не встигали туди відвезти.

“Для вибору ефективного лікування необхідно ряд додаткових обстежень. Обладнання для одного з обстежень є в дитячій лікарні по вул. П. Орлика. Час, на який було призначення обстеження на апарті, випав на п’ятницю час потужного трафіку перед вихідними. Звернувся в поліцію за поміччю, щоб доставити дитину через місто”, — розповів чоловік.

Він зателефонував на лінію “101” і поясних ситуацію. Поліцейські приїхали невідкладно і на патрульному авто довезли хлопчика з матір’ю з одного медзакладу в інший через усе місто. 

Данило, за словами Андрія Рожнятовського, не лише встиг у призначений час на обстеження, а й отримав не мало вражень від поїздки з патрульними.

“Онук казав, що вмикали сирени і мигалки, коли перешкоджали руху, дорогою розповідали йому про всі нюанси. Він в захопленні”, — сказав чоловік, висловлюючи подяку Патрульній поліції Львівщини та конкретно цьому екіпажу.

Нагадаємо, магазин у Львові пригощає школярів круасанами за гарні оцінки з української мови.