Депутатська комісія вже виявила ряд порушень на Водоканалі

Тимчасова депутатська комісія з вивчення стану систем централізованого комунального водопостачання та водовідведення, наявності очисних споруд у місті Львові виявила ряд порушень на Водоканалі. Про це розповів депутат Львівської міськради, голова комісії Андрій Яворський.

«Впродовж серпня-вересня 2012 року контрольно-ревізійне управління провело перевірку роботи водоканалу. За її результатами встановлено численні фінансові порушення на суму 7,445 млн. грн. Зокрема, виявлено порушення із проведенням господарських операцій на 523 тисячі гривень, з них недоотримання доходів 99 тисяч гривень, незаконні витрати 425 тисяч гривень. Інші фінансові порушення сягнули 6 мільйонів 871 тисяча гривень», – розповів він. 

Окрім того, комісія виявила махінації з документами, що тягнуть за собою значні збитки, значні втрати води, що обчислюються в десятки мільйонів гривень, невиконання регіональної угоди між ЛОДА, об’єднаннями роботодавців та профспілковими об’єднаннями Львівської області. Також виявила махінації з документами щодо дозволів на скиди стічних вод та конфлікт інтересів через суміщення керівником підприємства двох посад.

«Йдеться про дозвіл, який видав водоканал приватній структурі, в якому виявлено махінації. Адже дозвіл підписаний Степаном Пакіжем та Орестом Кузишином в терміни, коли вони ще не працювали на водоканалі. Таким чином виявлено намагання завдати збитків міському бюджету на майже 150 тисяч гривень», – зазначив Андрій Яворський.

Щодо виникнення смороду в місті, то А.Яворський припустив, що основною причиною є порушення правил приймання стічних вод від підприємств у систему міської каналізації.

Зазначимо, наразі це попередні висновки напрацювань тимчасової комісії. Комісію було створено ще в травні 2012 року, а остаточні результати депутати підіб’ють в травні 2013 року.