У Львові вимагають зупинити розбирання пам'ятки архітектури на вулиці Уласа Самчука

8 липня львів'янин Назар Леб'як зареєстрував електронну петицію до місцевої влади з вимогою вберегти пам'ятку архітектури місцевого значення на вулиці Уласа Самчука, 6.

За даними автора петиції, невідомі робітники розбирають будівлю, при тому що торік Львівська міськрада видала містобудівні умови й обмеження лише на реставрацію вказаного об'єкта:

Так одна з будівель на території виглядає на початок липня 2019 року:

Фото: Leon Serg/Facebook

"Станом на нині, активно демонтують пам'ятку архітектури, що не відповідає нормам реставрації", - зауважив Назар Леб'як.

Читайте також: Як підписати електронну петицію, - ІНСТРУКЦІЯ

Зараз петицію підписало 8 людей, усього необхідно 500 підписів львів'ян для розгляду звернення у Львівській міській раді.

Як з'ясував кореспондент сайту 032.ua, у січні - лютому 2018 року у Львові відбувалося громадське слухання щодо розроблення детального плану території у районі вул. Уласа Самчука, вул. Паркової, вул. І. Франка до межі Стрийського парку. Проект стосується території, площею 1,7 га. Територія проектування розташована в історичній частині міста Львова, на вказаних вулицях є ряд пам'яток архітектури місцевого значення, будинок на вул. Самчука, 6 входить у їх число:

Дім на вул. Самчука, 6 у Львові збудований 1896 року за проектом Емануеля Яримовича для нафтового промисловця та колекціонера Едмунда Кароля Лозинського. Донедавна у будівлі був розташований корпус Львівської комерційної академії, а зараз вона перебуває у приватній власності.

Як виходить із пояснювальної записки до слухань, у вказаному будинку планують влаштувати готель (площа ділянки - 0,16 га), з цільовим призначенням землі "Для будівництва та обслуговування об'єктів туристичної інфраструктури та закладів громадського харчування".

Готель на вул. Самчука,6 у Львові планують зробити за рахунок реставрації пам'ятки з пристосуванням під функціонування готелю та прибудови (закритої тераси). При цьому, проект ДПТ не передбачає нового будівництва у цьому місці.

Читайте також: Як нова поліція змінила Львів за останні чотири роки: згадуємо ключові моменти

Головним архітектором проекту є Юрій Столяров, який представляв напрацювання громадськості у межах слухань. Основні проектні пропозиції реставрації фасадів будинку на Уласа Самчука, 6 у Львові розробляло архітектурне бюро Дмитрів Андрія.

Читайте також: Озеро на Панча: як мешканці Львова змінюють простір довкола себе

Повне або часткове копіювання матеріалу без письмової згоди редакції забороняється та вважається порушенням авторських прав

Новини компаній
11:00, Вчора