За даними ООН, Україна - світовий лідер за темпами скорочення міського населення.

"Для того щоб ми мали сьогодні відтворення населення і зберегли ту ситуацію, яка існує на сьогоднішній день щодо кількості населення, то це потрібно, щоб кожна наша жінка сьогодні народжувала 3-4 дитини",

Про це в Києві на презентації доповіді Фонду народонаселення ООН Народонаселення світу повідомила заступник начальника управління охорони материнства і дитинства Міністерства охорони здоров'я Валентина Коломейчук на презентації доповіді Фонду народонаселення ООН Народонаселення світу.

Вона також зазначив, що в структурі абортів майже 65% - це небажана вагітність.

При цьому Коломейчук повідомила, що в Україні спостерігається позитивна динаміка зниження кількості абортів. За її словами, якщо в 1995-му році жінки зробили 715 тис абортів, то в 2011-му - лише 156 тис.

За її словами, щорічно у віці 15-17 років скоюють близько 2 тис абортів, а 7 тис дівчаток-підлітків цієї вікової групи народжують. При цьому представник МОЗ зазначила, що в цій віковій категорії зустрічається запланована вагітність. "Якщо у віковій категорії 15-17 років стоїть питання: народжувати чи робити аборт, то приймається рішення в сторону народжувати, чого не можна сказати про віковій групі 10-14 років", - розповіла Коломейчук.