Мешканці Львова критикують встановлення майданчиків для вигулу собак

Перш за все обурення у львів'ян викликає те, що різні породи собак не будуть ладити між собою на такій малій території.

Собаки спілкуються не від розмірів, а від характеру

Про це повідомляє кореспондент 032.ua.

У багатьох львів'ян виникло обурення щодо встановлення майданчиків для вигулу собак у парку імені Івана Франка. Найголовнішою причиною незгоди львів'ян щодо створення майданчика стало те, що різні породи собак будуть конфліктувати між собою.

“Це дуже погана ідея, адже багато собак проявляють сильну агресію між собою. Треба не забувати про те, що є собаки дуже агресивні і це може навіть не залежати від розмірів. Антипатія до інших видів собак - це не передбачувана річ. Собаки спілкуються не від розмірів, а від характеру”, - розповіла власниця собаки Ольга.

Господарі собак виявляють негативне ставлення і до того, що на майданчик передбачена досить мала територія.

“На таку велику кількість собак, яку вигулюють у парку Івана Франка об'єм майданчика є критично маленький. Собаки люблять простір. Якщо вони гуляють без повідка, тоді їм потрібна велика територія. У цьому майданчику для них буде дуже обмежений простір”, - розповіла власниця собаки Марія.

Львів'яни кажуть, що встановлення подібних майданчиків для собак це не продумана ідея. Натомість, господарі собак пропонують ввести податок для собачників.

“Як на мене, найкращим вирішенням цієї ситуації буде ввести податок для господарів собак. Тобто передбачити встановлення екосистеми для прибирання у кожному парку міста”, - розповіла власниця собаки Олена.

Водночас, посадовці зазначають протилежне. Вони стверджують, що у встановленні подібних майданчиків є великий плюс.

“Насамперед, такі майданчики - це комфорт для власників собак, але разом з тим, і безпека — для тварин, їх власників та оточуючих. Це не тільки територія для зручного вигулу, де господар зможе відпустити собаку і спокійно почитати книгу на лавці, але й можливість для активного відпочинку і тренувань для собаки”, - розповів директор ЛКП “Лев” Олег Мацех.

Як раніше повідомляв 032.ua у кінці березня у Львові з'явиться перший вигульний майданчик для собак.

20:00, Сьогодні