• Головна
  • Завтра Червоноградські шахтарі відзначатимуть своє професійне свято
16:30, 29 серпня 2015 р.

Завтра Червоноградські шахтарі відзначатимуть своє професійне свято

Цього року, враховуючи складну ситуацію в державі та військові дії на Сході України, День Шахтаря в Червонограді пройде без гучних святкувань та урочистостей.

Про це повідомляє 032.ua із посиланням на sokalfm.com.

30 серпня о 8 год, в усіх церквах Червонограду відбудеться Служба Божа за здоров’я шахтарів та їх родин

Так, у суботу, 29 серпня в церкві Св. Варвари відбулася панахида за загиблими та померлими шахтарями. Також громадськість вшанувала гірників покладанням квітів до пам’ятника «Загиблим шахтарям».

У неділю, 30 серпня о 8 год, в усіх церквах Червонограду відбудеться Служба Божа за здоров’я шахтарів та їх родин.

Варто зазначити, що напередодні професійного свята гірників – Дня шахтаря, у п’ятницю, 28 серпня в ДП «Львівугілля» та шахтах пройшли збори трудових колективів, під час яких керівники привітали працівників вугільної галузі із професійним святом, відзначили їх професійні здобутки та трудові перемоги.

Також днями на стадіоні «Шахтар» відбулися футбольні змагання серед колективів фізкультури шахт ДП «Львіввугілля» присвячені професійному святу Дню шахтаря.  Участь у турнірі брали шість команд, які були поділені на дві групи. В першій групі: шахти «Червоноградська», «Великомостівська» і «Межирічанська», в другій групі шахти «Степова», «Відродження» та «Лісова».

Окрім цього, 27 серпня, на рахунки ДП "Львіввугілля" надійшло 20 млн. грн. з ДП "Вугілля України" за відвантажене на теплові електростанції паливо. Ці кошти повністю скеровано на погашення заборгованості перед шахтарями за липень.

Нагадаємо, щорічно, в останню неділю серпня, в Україні відзначають День шахтаря. Це свято відзначали ще у тодішньому радянському союзі. І ця традиція святкування збереглася і після повернення суверенітету колишнім союзним республікам. В Україні цей День був затверджений відповідно до нового законодавства згідно з Указом Президента України від 16-го серпня 1993 року № 304/93.

Читайте також: У Червонограді навіть не думають перейменовувати своє місто.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Львів #новини #032_ua #День_шахтаря #Червоноград
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,83
39,95
EUR
42,94
42,99
PLN
9,92
9,95
Оголошення
live comments feed...