• Головна
  • Завтра Львів попрощається з воїнами Тарасом Осьмякевичем, Геннадієм Палієвцем та Олександром Голубковим
17:31, 1 травня

Завтра Львів попрощається з воїнами Тарасом Осьмякевичем, Геннадієм Палієвцем та Олександром Голубковим

Завтра Львів попрощається з воїнами Тарасом Осьмякевичем, Геннадієм Палієвцем та Олександром Голубковим

У четвер, 2 травня, Львів попрощається з трьома військовослужбовцями. Тарас Осьмякевич, Геннадій Палієвець, Олександр Голубков загинули від рук російських окупантів, захищаючи Україну.

Мерія закликає львів’ян та гостей міста долучитись до міської церемонії прощання та утриматися в цей час від проведення розважальних заходів та святкувань.

Зранку о 09:30 у храмі Вознесіння Господнього УГКЦ (вул. Широка, 81) відбудеться панахида за Олександром Голубковим.

Чин похорону захисників Олександра Голубкова, Тараса Осьмякевича та Геннадія Палієвця розпочнеться об 11:00 у Гарнізонному храмі свв. апп. Петра і Павла, об 11:30 відбудеться міська церемонія прощання на площі Ринок.

Поховають воїнів на Личаківському кладовищі у Львові.

Біографічні довідки захисників

Тарас Осьмякевич (28.02.2000-27.04.2024) Львів’янин.

Завтра Львів попрощається з воїнами Тарасом Осьмякевичем, Геннадієм Палієвцем та Олександром Голубковим  , фото-1

Навчався у Львівській гімназії «Престиж» з поглибленим вивченням іноземних мов. У вільний від навчання час активно займався паркуром. Протягом 2015-2019 років здобував освіту у Екологічному коледжі Львівського національного аграрного університету (сьогодні – ВСП «Львівський фаховий коледж Львівського національного університету природокористування»). Згодом заочно навчався у ЛНУП.

Захоплювався рукопашним боєм, BMX-рейсингом та присвячував час офф-роуд ралі в Карпатах. За словами рідних, був «винятково чесною, доброю та «сонячною» людиною».

Із початком повномасштабного вторгнення російської федерації добровольцем став на захист Батьківщини від окупантів до складу 2-ї окремої Галицької бригади Західного оперативно-територіального об’єднання Національної гвардії України. У січні 2023 року був переведений до 4-ї бригади оперативного призначення імені Героя України сержанта Сергія Михальчука (бригада швидкого реагування «Рубіж»). Виконував бойові завдання на Донеччині. За особисту мужність був нагороджений нагрудним знаком «За чин».

У Тараса Осьмякевича залишилися мама, дідусь та наречена.

Геннадій Палієвець (06.06.1968-26.04.2024) Львів’янин.

Навчався у Середній загальноосвітній школі №27 міста Львова імені героя Небесної Сотні Юрія Вербицького. Здобув професійно-технічну освіту у місті Львові.

Займався ремонтними роботами. У вільний час захоплювався малюванням, також майстерно писав ікони. За словами близьких, був надзвичайно «доброю і спокійною людиною».

Із початком повномасштабного вторгнення, попри відсутність бойового досвіду, добровільно став на захист Батьківщини від окупантів. Виконував завдання із захисту суверенітету та територіальної цілісності держави у складі 16-го окремого мотопіхотного батальйону 58-ї окремої мотопіхотної бригади імені гетьмана Івана Виговського оперативного командування «Північ» Сухопутних військ Збройних Сил України. Боронив державу на території Донецької області.

У Геннадія Палієвця залишилися дружина та п’ятеро дітей.

Олександр Голубков (10.10.1988-28.04.2024) Львів’янин.

Навчався у Середній загальноосвітній школі № 90 міста Львова, після закінчення 9-го класу вступив до місцевої вечірньої школи.

Працював у будівельній сфері. Був надзвичайно веселою людиною, завжди піднімав настрій своєму оточенню та ніколи не падав духом. Обожнював тварин.

У серпні 2023 року став на захист Батьківщини від російських загарбників. Боровся із ворогом спершу на Харківщині, а протягом останнього періоду – на Донеччині у складі 68-ї окремої єгерської бригади імені Олекси Довбуша оперативного командування «Захід» Сухопутних військ Збройних Сил України.

У Олександра Голубкова залишилися бабуся, мама, сестра, двоє доньок та дядько.

Читайте також: Родичам загиблих військових зі Львівщини вручили Ордени «За мужність»






Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Львів #захисники #прощання
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,92
39,98
EUR
43,25
43,40
PLN
10,02
10,10
Оголошення
live comments feed...