• Головна
  • У Львові відкрили навчально-практичний центр легкої промисловості, - ФОТО
17:43, 15 травня

У Львові відкрили навчально-практичний центр легкої промисловості, - ФОТО

У Львові відкрили навчально-практичний центр легкої промисловості, - ФОТО

На базі Львівського професійного коледжу моделювання і ресторанної справи, що на вул. Городоцькій, запрацював сучасний навчально-практичний центр легкої промисловості, де майже 350 квадратних метрів простору обладнали новим професійним обладнанням для навчання різних фахівців.

Про це повідомляє Львівська міська рада.

У Львові відкрили навчально-практичний центр легкої промисловості, - ФОТО, фото-1

Новий навчально-практичний центр легкої промисловості включає в себе:

  • розкрійну лабораторію (51 м.кв.);

  • швейну майстерню-лабораторію (87 м.кв.);

  • трикотажну майстерню-лабораторію (91 м.кв.);

  • кабінет комп’ютерного проєктування одягу (51 м.кв.);

  • кабінет моделювання швейних виробів (50 м.кв.);

  • склад для фурнітури та рулонів (16 м.кв.).

Загальна вартість проєкту – 9,8 млн гривень, з яких 2,7 млн грн - це кошти міського бюджету (за ці гроші було придбано обладнання та меблі).

У Львові відкрили навчально-практичний центр легкої промисловості, - ФОТО, фото-2

Проєкт вдалося реалізувати завдяки співпраці коледжу із громадською організацією «Освітньо-виробничий кластер» за підтримки Програми USAID «Конкурентоспроможна економіка України», а також міської та обласної влад.

У Львові відкрили навчально-практичний центр легкої промисловості, - ФОТО, фото-3

«Цей центр – це чудовий приклад синергії між USAID, міською та обласною владами та навчальним закладом. Це платформа, яка дає змогу учням навчатися на сучасному обладнанні, яким користуються професійні компанії. Це дуже важливо, адже тоді немає розриву між навчанням і безпосередньо виробництвом. А ще круто, що сьогодні тут присутні всі бізнеси, які зацікавлені у нових фахівцях, тому учні училища з перших років навчання вже мають мало не заброньовані за собою місця праці», – сказав Андрій Москаленко, перший заступник міського голови Львова.

У Львові відкрили навчально-практичний центр легкої промисловості, - ФОТО, фото-4

Окрім учнів коледжу, центр зможуть відвідувати працівники, які втратили роботу внаслідок повномасштабного вторгнення, та люди, які хотіли б перейти працювати у галузь легкої промисловості чи адаптувати свої навички до нових умов ринку (у тому числі ВПО).

«Ми разом з партнерами працювали над цим проєктом останні півтора року. Це навчально-практичний центр повного виробничого циклу: від сировини до нанесення бірок. Нам було важливо створити такий практичний центр, щоб наші учні отримували всі необхідні навички. Відтепер понад 80% навчального процесу складається із практичних занять», – пояснює Наталія Оверко, директорка Львівського професійного коледжу моделювання і ресторанної справи.

«Ми в захваті від такої співпраці і дуже пишаємось таким проєктом. Ми – семирічна програма, тому багато різних проєктів підтримуємо в різних секторах і регіонах, але такого рівня впровадження і реалізації проєкту в нас небагато. Львів завжди був лідером, був проактивним, тому співпраця з вами є дуже міцною. Разом з такими партнерами наша підтримка є значно результативнішою, тому не зупиняємось і рухаємо економіку України вперед», – наголосив Валерій Добровольський, директор із забезпечення конкурентноспроможності виробничих та перспективних індустрій Програми USAID «Конкурентоспроможна економіка України».

Читайте також: Львівська політехніка отримала від США обладнання для нової лабораторії зі симуляції роботи атомного реактора, - ФОТО

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Львів #навчально-практичнийцентрлегкоїпромисловості
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
40,77
40,85
EUR
44,27
44,34
PLN
10,25
10,30
Оголошення
live comments feed...