• Головна
  • У Львові діють медичні програми: хто і як може скористатись
17:42, 16 квітня
Надійне джерело

У Львові діють медичні програми: хто і як може скористатись

У Львові діють медичні програми: хто і як може скористатись

У Львові діє декілька важливих медичних програм, які дозволяють ще якісніше надавати допомогу мешканцям громади, які лікуються у медичних закладах.

Йдеться, зокрема, про лікування серцево-судинних захворювань, ендопротезування суглобів та зубопротезування, забезпечення певними ліками. Про це повідомила Львівська міська рада.

«Медичні програми є надзвичайно важливими, оскільки вони покращують доступ до якісної медичної допомоги, профілактики, обстеження та лікування мешканців. Також є певні захворювання, лікування яких потребує додаткової підтримки»,- наголошують в управлінні охорони здоров’я Львівської міської ради.

Серед важливих міських медичних програм є такі:

1.  Програма забезпечення лікарськими засобами у разі амбулаторного лікування окремих категорій населення м. Львова на 2020 рік та Львівської міської територіальної громади на 2021-2024 роки.

Ця програма охоплює певні групи населення та категорії захворювань, у разі лікування яких лікарські засоби за рецептами лікарів відпускаються безоплатно або на пільгових умовах. Більше про програму та хто і як може скористатися – за посиланням.

2.  Міська програма запобігання та лікування серцево-судинних і судинно-мозкових захворювань на 2017-2024 роки. 

Державною програмою медичних гарантій не покривається весь спектр послуг при таких захворюваннях, зокрема, при плановому лікуванні пацієнтів. За кошти міста купують певні витратні матеріали для надання допомоги мешканцям. Більше про програму та хто і як може скористатися – за посиланням.

3.    Міська програма проведення обов’язкових профілактичних медичних оглядів працівникам закладів освіти Львівської міської територіальної громади на 2022-2027 роки.

Кожен працівник навчального закладу – і школи, і садочка, може безкоштовно проходити медогляд. Первинно оглядає терапевт і далі скеровує до інших фахівців. Більше про програму – за посиланням.

4.  Міська програма забезпечення лікарськими засобами дітей та дорослих із спінальною м’язовою атрофією (СМА) на 2023-2024 роки.

Програма передбачає безкоштовне забезпечення ліками дітей та дорослих зі СМА 2-го типу, які проживають у Львівській громаді.  Йдеться про дороговартісний медичний препарат рисдиплам (половину суми вартості препарату компенсує місто, а половину – компанія «Рош Україна»). Більше про програму та як скористатися – за посиланням.

5.  Міська програма забезпечення мешканців Львівської міської територіальної громади засобами для ендопротезування суглобів на 2023-2024 роки.

Йдеться про безкоштовне ендопротезування певних категорій людей: насамперед, людей працездатного віку з інвалідністю 1 та 2 групи, людей з інвалідністю внаслідок війни, членів сімей загиблих захисників та захисниць України, а також людей, на утриманні яких є діти з інвалідністю або батьки пенсійного віку, які мають інвалідність. Програма передбачає протезування не більше одного суглобу в рік.  Більше про програму та як скористатися – за посиланням.

6.   Міська програма зубопротезування та лікувально-хірургічної підготовки до нього пільгових категорій жителів Львівської МТГ на 2023-2025 роки. 

Ця програма допомагає забезпечити пільгові категорії людей безкоштовним зубним протезуванням. Йдеться про виготовлення незнімних протезів із сталі та пластмаси, та знімних протезів із пластмаси, за винятком протезування із дорогоцінних металів, кераміки, металокераміки, імплантатів. А для учасників бойових дій та людей з інвалідністю внаслідок війни, здійснюється з використанням дороговартісних  матеріалів, за винятком імплантатів. Більше про програму та як скористатися – за посиланням.

Читайте також: Львівські хірурги врятували новонароджену дівчинку з вадою легень

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#медичні_програми_львів #безкоштовне_лікування_львів #новини_львова
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,73
39,80
EUR
42,75
42,82
PLN
9,86
9,88
Оголошення
live comments feed...