• Головна
  • Сьогодні у Львові попрощаються з п'ятьма захисниками України
09:33, 13 квітня
Надійне джерело

Сьогодні у Львові попрощаються з п'ятьма захисниками України

Сьогодні у Львові попрощаються з п'ятьма захисниками України

У суботу, 13 квітня, у Львові попрощаються з п'ятьма військовослужбовцями. Юрій Липка, Андрій Сорокін, Юрій Растрьопін, Тарас Кроншталь, Назар Гец захищали Україну від російських окупантів.

Прощання з Юрієм Растрьопіним розпочнеться об 08:00 год в храмі св. Володимира в с. Івано-Франкове. Чин похорону Юрія Растрьопіна, Юрія Липки, Андрія Сорокіна розпочнеться об 11:00 у Гарнізонному храмі свв. апп. Петра і Павла, об 11:30 відбудеться міська церемонія прощання на площі Ринок. Прощання з Тарасом Кроншталем розпочнеться об 12:30 год в храмі Вознесіння Господнього (вул. Широка, 81а).

Чин похорону Тараса Кроншталя і Назара Геца розпочнеться о 14:00 у Гарнізонному храмі свв. апп. Петра і Павла, о 14:30 відбудеться міська церемонія прощання на площі Ринок. Воїнів Юрія Липку, Юрія Растрьопіна, Тараса Кроншталя і Назара Геца поховають на Личаківському кладовищі, а воїна Андрія Сорокіна – на Голосківському кладовищі.

Юрій Липка («Папай») (16.03.1972-04.04.2024) Львів’янин.

Навчався у місцевій середній загальноосвітній школі, згодом здобув професійно-технічну освіту. Після завершення навчання проходив військову службу.

Понад 18 років пропрацював у будівельній сфері в Греції. Захоплювався рибальством. У 2012 році повернувся на Батьківщину.

Із початком повномасштабного вторгнення російської федерації добровольцем став на захист держави від окупантів. Виконував бойові завдання із захисту суверенітету та територіальної цілісності України у складі 66-ї окремої механізованої бригади імені князя Мстислава Хороброго Корпусу резерву Сухопутних військ Збройних Сил України. Протягом останнього періоду боровся із окупантами на східному напрямку у лавах 60-ї окремої механізованої Інгулецької бригади.

У Юрія Липки залишилися дружина, донька та онуки.

Юрій Растрьопін (21.01.1998-09.04.2024) Львів’янин.

Із відзнакою закінчив ЛНВК «Школа І ступеня-гімназія (сьогодні – Ліцей «Львівський» Львівської міської ради). Із п’ятирічного віку захоплювався шахами, був кандидатом у майстри спорту України. Також займався малюванням.

У Львівському національному університеті імені Івана Франка здобув освіту за спеціальністю «міжнародна економіка».

Після завершення навчання працював у Львівській філії ПАТ «Філіп Морріс Україна», згодом – у страховій компанії «Старлайф». За словами близьких, Юрій Растрьопін був «винятково доброю, веселою та розумною людиною, ніколи не відмовляв у допомозі».

Із початком повномасштабного вторгнення російської федерації став на захист держави від загарбників до лав Збройних Сил України. Боронив незалежність та суверенітет України на Сумщині та Донеччині у складі військової частини А4026.

У Юрія Растрьопіна залишилися батьки та хрещена мама.

Андрій Сорокін (22.12.1971-10.04.2024) Львів’янин.

Навчався у Середній загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів №20. Протягом 1989-1993 років здобував освіту у Кам'янець-Подільському вищому військово-інженерному командному училищі. Після завершення навчання проходив військову службу у Дрогобичі у лавах 12-го окремого аварійно-рятувального загону оперативного реагування.

Кадровий військовий. У 2014-2015 роках виконував бойові завдання у зоні проведення антитерористичної операції у складі 703-го окремого Вінницького полку оперативного забезпечення.

Був надзвичайно комунікабельною людиною, обожнював свою родину. Любив майструвати руками, вів активний спосіб життя: був кандидатом у майстри спорту України з фехтування та майстром спорту України з плавання.

Із початком повномасштабного вторгнення російської федерації добровільно став на захист Батьківщини. При виконанні бойового завдання на Авдіївському напрямку отримав важке поранення.

У Андрія Сорокіна залишилися мама, дружина та 19-річна донька.

Тарас Кроншталь («Кронштейн») (02.05.1980-08.04.2024) Уродженець села Чуловичі Львівської області.

Навчався у Закладі загальної середньої освіти І - ІІІ ступенів селища Запитів. Здобув освіту у Професійно-технічному училищі №12 (сьогодні – Державний навчальний заклад «Львівське вище професійне художнє училище») за спеціальністю «Муляр-штукатур».

У мирний час обіймав посаду майстра ремонтно-будівельних робіт у Товаристві з обмеженою відповідальністю «АЛП Ремотно-будівельна компанія». У вільний час захоплювався нумізматикою.

Із початком повномасштабного вторгнення російської федерації став на захист Батьківщини від окупантів. Боронив державу на території Харківської та Донецької областей у лавах 68-ї окремої єгерської бригади імені Олекси Довбуша оперативного командування «Захід» Сухопутних військ Збройних Сил України.

У Тараса Кроншталя залишилися мама, дружина та двоє доньок.

Назар Гец (06.02.1982-09.04.2024) Львів’янин.

Навчався у Середній загальноосвітній школі №95. Здобув освіту у Державному професійно-технічному навчальному закладі «Львівський професійний політехнічний ліцей» (тоді – Професійно-технічне училище №33 міста Львова).

Після завершення навчання проходив військову службу у Самборі у лавах військ прикордонників. Протягом двох років працював на Львівському електроламповому заводі «Іскра», а впродовж останнього часу обіймав посаду заступника начальника складу готової продукції на підприємстві «РосанПак».

Із початком повномасштабного вторгнення російської федерації став на захист Батьківщини від окупантів до складу військової частини А4026. Спершу боронив державу на Сумщині, а протягом останнього часу – на території Донецької області.

У Назара Геца залишилися бабуся, батько, дружина, двоє доньок, брат та хрещені діти.

Читайте також: Яка ситуація на фронті 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#прощання #загинули_на_війні #смерть_захисників #львів_прощається
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,73
39,80
EUR
42,75
42,82
PLN
9,86
9,88
Оголошення
live comments feed...