• Головна
  • У Львові виконали унікальну операцію на серці
11:36, 28 березня
Надійне джерело

У Львові виконали унікальну операцію на серці

У Львові виконали унікальну операцію на серці

Відтепер у Львові рятуватимуть пацієнтів від загрози раптової серцевої смерті.

Першу на Львівщині операцію Феррацці – одне із найскладніших кардіохірургічних втручань у світі, виконали хірурги лікарні святого Пантелеймона Першого медичного об’єднання Львова спільно з кардіохірургом Інституту Амосова.

Пацієнт – 48-річний Сергій Ципко з міста Ковель. П'ять років тому йому діагностували гіпертрофічну кардіоміопатію.

«Найбільше мене турбувала задишка. Вона почала з'являтися не тільки під час фізичних навантажень, а й під час ходьби. Було дуже важко», - ділиться чоловік.

Спершу Сергія лікували медикаментозно, але останній рік консервативне лікування втратило ефективність. Тож єдиним виходом була операція.

Гіпертрофічна кардіоміопатія – це спадкове захворювання, що вражає міокард. На відміну від вроджених вад розвитку, при спадкових захворюваннях людина може народитися з абсолютно здоровим серцем і багато років навіть не підозрювати про загрозу. З часом недуга призводить до потовщення міжшлуночкової перегородки. У нормі вона має бути не більше 1 см, а у Сергія – була аж 2,5 см. Внаслідок цієї патології порушується серцевий ритм, кров не циркулює належним чином і хворий може раптово померти.

Аби допомогти Сергію та поділитися досвідом лікування таких пацієнтів із львівськими спеціалістами, в лікарню святого Пантелеймона з Києва приїхав провідний кардіохірург та заступник директора Національного інституту серцево-судинної хірургії імені М.М. Амосова – Костянтин Руденко. Разом з львівськими лікарями він виконав першу в історії регіону операцію Феррацці.

Операція Феррацці вважається одним із найважчих втручань в кардіохірургії, але, водночас, найбезпечнішим для пацієнта.

«Під час втручання ми звільнили вихід із серця пацієнта, щоби відновити нормальне циркулювання крові між другим шлуночком та аортою. Зробили реконструкцію мітрального клапана і відновили його функцію, тим самим забравши повну симптоматику у пацієнта. Після реабілітації він зможе повноцінно жити», - пояснює суть цієї надскладної операції Костянтин Руденко.

Читайте також: Водій маршрутки у Львові порушив ПДР: відео

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#операція_на_серця #операція_львів #новини_львова
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,92
39,98
EUR
43,20
43,26
PLN
10,05
10,08
Оголошення
live comments feed...