• Головна
  • У Львові відбудеться флешмоб присвячений Всесвітньому дню боротьби з гепатитами
здоров’я
10:05, 26 липня 2013 р.

У Львові відбудеться флешмоб присвячений Всесвітньому дню боротьби з гепатитами

здоров’я

У Львові відбудеться флешмоб-акція, присвячена Всесвітньому дню боротьби з вірусними гепатитами B і C. Таким чином організатори намагаються привернути увагу львів’ян та гостей міста до даної хвороби.

«Наразі до 50 учасників флеш-акції професійно займаються з хореографом і готують до виступу. Вони задаватимуть «основний тон», в підсумку учасники викладуть букву «С». Ми запрошуємо усіх бажаючих долучитись до цієї акції і не бути байдужими до проблем пов’язаних з цією недугою», - розповіла у коментарі 032.ua президент ВГО «Фундація медичного права та біотеки України» Сенюта Ірина Ярославівна

Читайте також: У Львові зростає кількість хворих на гепатит С (ВІДЕО)

«Під час акції роздаватимуть інформаційні листівки, щоб проінформувати перехожих про небезпеку від недуги та працюватиме мобільна амбулаторія, де можна буде швидко протестуватися на гепатит В і С на пл. Ринок (біля Ратуші)», - зазначила Ірина Ярославівна.

Захід відбудеться 28 липня о 12:00 у Львові (площа Ринок, біля Ратуші). Організаторами виступили управління охорони здоров’я Львівської міської ради й БФ “Медицина і право” спільно з ВГО “Фундація медичного права та біоетики України” й БФ “Салюс” за підтримки програми “Громадське здоров’я” Міжнародного фонду “Відродження” і МБФ “Міжнародний альянс з ВІЛ/СНІД в Україні”. 

15.7hepatitis

 

Довідка від 032.ua

Гепатит С — це інфекційне захворювання, що викликається вірусом гепатиту С (HCV)і вражає в основному печінку людей. Інфекція часто протікає безсимптомно, але хронічна інфекція призводить до утворення рубців в печінці, і в кінцевому результаті до цирозу, чи раку печінки.

Кожен 12-й мешканець планети має гепатит В чи С. Сьогодні вчені констатують пандемію гепатиту С. Захворюваність і смертність від гепатиту С прогресивно зростає і, згідно з даними експертів, подвоїться до 2015-2020 років.

 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,87
39,90
EUR
42,94
42,99
PLN
9,92
9,95
Оголошення
live comments feed...