• Головна
  • У центрі Львова просто неба можна буде пограти на піаніно
17:07, 6 червня 2013 р.

У центрі Львова просто неба можна буде пограти на піаніно

Незабаром у Львові з’явиться «вуличне піаніно», на якому зможуть пограти усі бажаючи. З ініціативи львівського музиканта Маркіяна Мацеха музичний інструмент встановлять біля Латинського кафедрального собору. Про це сьогодні повідомили на прес-конференції в управлінні культури ЛМР.

21 червня Львів приєднається до світової музичної події – Свята музики. В цей день Мацех  і подарує Львову своє фортепіано. Зіграти на ньому зможе кожен охочий. Вуличне піаніно з цього дня діятиме постійно. За інструментом доглядатимуть працівники кафе «1». 

«Ідея виникла у мого сина. Він грає на різних музичних інструментах, навчився сам. Нещодавно на площі Ринок він грав для проекту «ЖИВЯКом». Він вирішив, що було би класно просто витягнути наше піаніно на вулицю. Я бачив по світу так звані «вуличні» піаніно, на яких написано «Пограй на мені!». Ми спільно вирішили, що у Львові на вулиці має постійно стояти фортепіано. Місце ми обрали біля Катедри. За фортепіано постійно слідкуватиме людина з кафе «1», накриватиме інструмент під час дощу. Буде спеціальна прозора пластикова штука, щоб зберегти інструмент, виглядатиме досить естетично. Його постійно настроюватимуть. Це буде нормальне діюче піаніно. Ми розуміємо, що за певний час воно пошкодиться. Все-таки погодні умови і таке інше. Але ми сподіваємось, що львів’яни почнуть за нашим прикладом витягувати свої інструменти, на яких ніхто не грає. І традиція із піаніно у центрі Львова житиме. Ідея полягає в тому, щоб створити динаміку простору міста. Тому ми всіх запрошуємо! Спробувати зможе кожен», - розповів Олег Мацех, громадський діяч. 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,88
39,95
EUR
42,88
42,93
PLN
9,87
9,90
Оголошення
live comments feed...