• Головна
  • Львівські студенти не отримали стипендію
20:12, 25 жовтня 2012 р.

Львівські студенти не отримали стипендію

Українські виші затримують виплати студентам стипендій за вересень.

Про це повідомив координатор громадської ініціативи "Студентський захист" Андрій Черних, пише Головком.

На проблеми з виплатами або неповні виплати скаржаться студенти 17 навчальних закладів (у Львові, Дніпропетровську, Харкові, Києві, Запоріжжі, Черкасах, Луганську та Чернігові).

За його словами, перші скарги від студентів з'явилися 22 жовтня, але після того, як в Міносвіти було відправлено листа із запитом, в частині вузів стипендії нарахували.

"Так, була затримка на 2 тижні. Але ми зібрали підписи студентів, і після цього гроші перерахували", - розповіла студентка Чернівецького національного університету Марина.

"А нам досі не всім нарахували", - говорить Владислав з Луганська.

Студенти Київського університету економіки і підприємництва скаржаться, що стипендію за вересень не виплатили всьому 1-го курсу, але в бухгалтерії університету запевняють, що проблеми були тільки з розміром стипендій - студентам недонарахували індексацію, але потім все виправили.

У Міносвіти сказали, що будуть розбиратися.

Раніше більше 40 студентів проводили акцію протесту біля стін Кабінету міністрів України, вимагаючи скасування урядової постанови від 13 липня № 526 про зміну індексації доходів населення, в тому числі студентських стипендій. Згідно з цим рішенням Кабміну, стипендії фактично зменшилися на суму від 150 до 250 грн на місяць, і вже в липні студенти отримали менші виплати, ніж у червні.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,73
39,80
EUR
42,75
42,82
PLN
9,86
9,88
Оголошення
live comments feed...