• Головна
  • Львівщина попрощалась із Василем Пашком – добровольцем, який воював в зоні АТО
18:06, 11 серпня 2014 р.

Львівщина попрощалась із Василем Пашком – добровольцем, який воював в зоні АТО

У смт. Новий Яричів Кам’янка-Бузького району відбулось прощання із Василем Пашком – військовим добровольчого батальйону спеціального призначення зони АТО.

Військовий загинув у бою поблизу україно-російського кордону у Донецькій області 5 серпня.

Військовослужбовці цього батальйону розповідають, що Василь Пашко отримав смертельне поранення на дорозі під час засідки терористів. «Під час бою Василь закрив собою нашого 19-річного хлопця – він вижив. Василя ж ми відправили у лікарню, де він прожив ще дві години. Він був доброю людиною».


Василь Пашко народився у 1983 р. Коли розпочалась Революція Гідності Василь підробляв в Італії.

Дізнавшись про події в Україні, одразу ж приїхав у Київ. За словами рідних, він пройшов цю революцію від початку до кінця. Опісля, записався добровольцем у зону АТО.

З Василем Пашком прийшло попрощатись близько тисячі односельчан. Вздовж дороги від хати, де народився Василь, до церкви та цвинтаря були виставлено лампадки. Діти встелили дорогу квітами.

На могилі загиблого виступив перший заступник голови Львівської обласної державної адміністрації Йосиф Ситник. Він закликав громаду бути солідарними із солдатами, які воюють на Сході України.

 Ми повинні бути солідарними. Якщо ми не переможемо цю війну на Сході України – вона прийде до нас

«Ми повинні відмовившись від спокус земного життя. Я закликаю молодь, у час боротьби наших воїнів, відмовитися від танців та гульок. Давайте смиренно пройдемо разом з нашими солдатами цією тяжкою дорогою боротьби, адже на Львівщині щоденно дев’ятий та сороковий день. Ми повинні бути солідарними. Якщо ми не переможемо цю війну на Сході України – вона прийде до нас», – зазначив перший заступник голови ЛОДА.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Львівщина #похорони #АТО
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
40,00
40,15
EUR
43,00
43,08
PLN
9,89
9,92
Оголошення
live comments feed...