• Головна
  • У Львові розпочали приготування Різдвяної куті
13:59, 4 січня 2013 р.

У Львові розпочали приготування Різдвяної куті

Сьогодні розпочалося приготування різдвяної куті, яку 7 січня презентуватимуть на площі перед Львівською оперою.

Відтак,  7 січня о 13:00 год на площі біля Оперного театру замішуватимуть 1 тонну різдвяної куті. Під час презентації кращі господині Львова поділяться своїми ексклюзивними секретами приготування головної традиційної страви Різдва. Сьогодні розпочалося приготування святкової куті від Різдвяного ярмарку. Використають понад 1 тонну пшениці, близько 350 літрів перетертого маку, 70 літрів натурального меду і понад 25 кілограмів родзинок. Про це повідомили організатори IV Різдвяного ярмарку. 

«Для нас це особливий процес. Приготування куті здавна вважалося сакральним ритуалом, який передавався з покоління в покоління, а продукти, з яких готується кутя, мають символічне значення. Наприклад, зерно є символом воскреслого життя, мед символізує здоров’я і благополучний побут, а мак символізує достаток у сім’ї. Цих та інших гараздів ми бажаємо усім, хто святкуватиме Різдво у Львові. Частування кутею відбудеться під спільну коляду усіх гостей Ярмарку та троїстих музик з етно-гурту «Родовід». Після частування відбудеться святковий концерт за участю Наталки Карпи та виконавців Продюсерського центру«KARPARATION», – зазначає Ольга Гренюх, директор компанії-співорганізатора ІV Різдвяного ярмарку.

Нагадаємо, Презентація-частування святковою кутею від ІV Різдвяного ярмарку розпочнеться 7 січня о 13:00 год та супроводжуватиметься майстер-класами з приготування традиційних страв від найкращих господинь Львова.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,75
39,83
EUR
42,77
42,85
PLN
9,86
9,88
Оголошення
live comments feed...