Уход за волосамиГарне волосся – важлива умова привабливості. Однак підтримувати їх в ідеальному стані досить складно. На наші локони щодня впливає безліч негативних чинників. Тому важливо регулярно доглядати за ними. Правильний підбір косметичних засобів спростить цю задачу. Придбати зміцнюючи і живильні шампуні, маски, кондиціонери ви можете в інтернет-магазині SayYes. Тут представлений значний асортимент цієї продукції. Доставка проводиться оперативно по країні, в тому числі до Львова.

Визначаємо тип волосся

Перш ніж почати доглядати за волоссям, в першу чергу потрібно правильно визначити тип волосся, для того що, б зусилля не були марними.

Отже, існують такі основні типи волосся:

· сухі – це такий тип волосся, у яких проявляється проблема з недостатньою кількістю вологи, як результат, вони стають жорсткими і дуже ламкими. Також для них найчастіше характерна проблема посічених кінчиків.

· жирні – це волосся володіють проблемою підвищеного сало виділення. В результаті ваша голова дуже блищить і не тільки коли на неї падає світло.

· нормальні – це дуже здорове волосся, яким не потрібен особливий догляд.

Обираємо спосіб догляду

Ну що ж, після визначення типу, можна приступити до самого догляду за такими волоссям. Першими розглянемо поради для сухого волосся. Мити голову потрібно не так вже й часто, десь один раз в 7-10 днів. Але завжди потрібно пам'ятати, гребінець повинна бути металевою і перед сном обов'язково не забувати їх розчісувати. Правило таке, перед тим як наносити шампунь, потрібно намазати масло для волосся на корені. Відповідний продукт ви теж зможете знайти в online-каталогах інтернет-магазину SayYes.

Воду, якою будете мити голову потрібно спочатку закип'ятити і додати в неї борну кислоту. Бальзами повинні застосовуватися обов'язково без винятку. Ну і наостанок, іноді раз на місяць потрібно робити маски з трав.

Переходимо до жирного типу волосся. Фахівці стверджують, що за ними доглядати куди легше, ніж за сухими і ламкими. З таким типом волосся потрібно дотримуватися режиму, а саме, мити голову не так вже й часто – просто регулярно, тобто привчити їх до якогось розпорядку.

Отже, правило номер один. Мити голову тільки тим шампунем, який призначений для даного типу волосся. У складі шампуню повинні бути присутніми такі складові: кропива, лепехи, шавлія або ж морські водорості.

Правило номер два. За 15-20 хвилин до миття голови втерти в коріння волосся засоби для їх знежирення.

Ну і правило номер три. Феном сушити тільки при необхідності, а так сушити природним шляхом.

Наостанок буде розглянуто нормальний тип волосся. Для такого волосся не потрібен спеціальний догляд. Але пару рекомендацій є. Щоб волосся якомога довше мало здоровий вигляд, вода, в якій воно миється, повинна бути м'якою. Іноді навіть можна розбавляти шампунь водою. Після треба обполіскувати трав'яним ополіскувачем.